Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Muğla ili sınırları içerisinde yer alan Dalaman, bünyesinde hem doğal hem de tarihi güzellikleri bünyesinde barındıran eşsiz güzellikte bir ilçedir. Dalaman’ın neyi meşhur? sorusuna yanıt arayan ve yaz tatili için Dalaman’ı tercih eden misafirler, Dalaman’ın muhteşem doğal güzelliklerini yakından görebilmektedirler. Tertemiz, berrak ve turkuaz rengindeki plaj ve koyları da Dalaman misafirlerinin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. Hem tarihi hem de doğal güzelliklere sahip olan plaj ve koylarda Dalaman misafirleri doyasıya yüzebilmekte ve güneşin keyfini çıkarabilmektedirler.

Dalaman’ın nesi meşhur olduğunu merak eden tatilciler, Dalaman’ın dünyaca ünlü meşhur lezzetlerini deneyebilmektedirler. Dalaman Kleopatra Hamamı ile Dalaman Tren Garı’nı ziyaret etmek de  Dalaman’da meşhur olan şeylerin başında gelmektedir. Dalaman’ın neyi ile meşhur olduğunu merak eden tatilciler yaz tatillerinde Dalaman’ı tercih edebilmekte ve dünyaca ünlü Kapıkargın Kükürt Kaplıcalarına giderek şifalı sulardan faydalanabilmektedirler. 

Plajları ve Koyları

Hem doğal hem tarihi güzellikleri ile ünlü olan Dalaman, tertemiz, berrak plajları ve koyları ile de ön plana çıkmaktadır. Köyceğiz, Fethiye ve Ortaca gibi diğer tatil yerlerine oldukça yakın olması nedeni ile özellikle yaz mevsimlerinde hafta sonları oldukça kalabalık olmaktadır. Dalaman ziyaretçileri istedikleri takdirde kendilerine en yakın konumda yer alan Dalaman merkez plajlarını tercih edebilmekte veya giriş ücreti ödemeden giriş yapabilecekleri Dalaman Halk Plajlarını tercih edebilmektedirler. Dalaman’ın en meşhur plajları arasında; Sarıgerme Halk Plajı, Kayacık Plajı, Yassıca Adaları, Tersane Adası, Dalaman Plajı, Sarsala Plajı, Sarçed Plajı ve Ekincik Plajı bulunmaktadır. Sessiz ve sakinlikten hoşlanan huzur arayan Dalaman ziyaretçileri ise Dalaman’ın meşhur koylarını tercih edebilmektedirler. Turkuaz rengindeki cam gibi denizi ile yerli ve yabancı çok sayıda turisti ağırlayan Dalaman’da en meşhur koylar; Ekincik Koyu, Kleopatra Hamamı Koyu, Boynuzbükü Koyu, Kille Bükü Koyu, Gökgemile Koyu, Sarsala Koyu, Göbün Koyu ile Martı Koyu - Yavansu Koyu’dur. 

Dalaman Yemekleri

Muğla’nın 13 ilçesinden biri olan Dalaman, meşhur lezzetleri ile ön plana çıkmaktadır. Dalaman’da özellikle son yıllarda açılmaya başlayan çok sayıda restoran bulunmaktadır. Dalaman’ın meşhur yemeklerinin müdavimi olan ziyaretçiler, her yıl yaz tatilleri için Dalaman’ı tercih etmektedirler. Dalaman’ın dünyaca ünlü meşhur lezzetler arasında ise; zeytinyağlı bamya, çökertme kebabı, kabak çiçeği dolması, mavi yengeç, yayın balığı, deniz börülcesi, keşkek, turp salatası ve şambali tatlısı bulunmaktadır. Özellikle düğün, sünnet ve cenaze gibi özel günlerde tercih edilen yemekler, yöre halkı tarafından davet sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Balık ve meze çeşitleri ile bölgede yetişen ot karışımlarından yapılan yemekleri de Dalaman ziyaretçilerinin mutlaka denemeleri gereken lezzetler arasında bulunmaktadır. 

Dalaman Tarihi Güzellikleri

Dalaman, barındırdığı tarihi güzellikleri ile de oldukça fazla tercih sebebi olmaktadır. Köyceğiz, Fethiye ve Ortaca’ya yakın konumda olmasından dolayı sıklıkla tercih edilen Dalaman, antik kentleri ile ön plana çıkmaktadır. Dalaman’ın dünyaca ünlü tarihi güzelliklerini görmek ve fikir sahibi olmak isteyen Dalaman misafirleri yaz tatillerini Dalaman’da geçirmek istemektedirler. Dalaman’ın en meşhur tarihi güzellikleri arasında Dalaman Tren Garı, Kleopatra Hamamı ve Antik Demirciler Çarşısı bulunmaktadır. Telmessos Antik Kenti, Hippokome Antik Kenti, Tlos Antik Kenti ve Oktapolis Antik Kenti de Dalaman ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken antik kentler arasında yer almaktadır. 

Dalaman Doğal Güzellikleri

Dünyaca ünlü doğal güzellikleri bünyesinde bulunduran Dalaman, havaalanına yakın konumda bulunması ile tercih sebebi olmaktadır. Dalaman misafirleri, Dalaman’ın muhteşem doğasında keyifli yürüyüşler yapabilmekte, bisiklet sürebilmekte, turkuaz rengindeki plajlarında serinleyebilmekte ve keyifli yemekler deneyebilmektedirler. Dalaman’ın meşhur doğal güzellikleri arasında; Katrancı Koyu Tabiat Parkı, Sarsala Koyu, Gizli Vadi, Ardıçlı Tepe, Kükürtlü Su Kaplıcaları, Köyceğiz Gölü, Kelebekler Vadisi ile Dalaman Çayı bulunmaktadır. 

Dalaman Tren Garı

Dalaman’ın görülmesi gereken yerlerinin başında gelen meşhur, Dalaman Tren Garı, ilginç hikayesi ile ön plana çıkmaktadır. Mısır valisi Abbas Hilmi Paşa, valilik görevi sırasında Dalaman’ı ziyaret etmiş, burayı çok sevmiş ve bir av köşkü yaptırmak istemiştir. 1893 yılında ortaya çıkan proje, 1905 yılında bitirilmiştir. Aynı dönem içerisinde Abbas Hilmi Paşa, İskenderiye’de de bir tren garı yaptırmak istemiştir. Ancak bu iki projenin malzemelerinin gönderimi sırasında yanlışlık yapılmış ve ters gönderilmiştir. Projeye başladıktan çok uzun zaman sonra yanlışlığın farkına varmış olan işçiler, dönüş için artık çok geç olduğu için inşaatı av köşkü yerine tren garı olarak tamamlamışlardır. Dalaman Tren Garı’nı gören ve oldukça beğenen Abbas Hilmi Paşa, binanın kalmasını istemiş ve yıktırmamıştır. Trenin hiç uğramadığı bir gar olarak hem mimari açıdan hem de tarihi açıdan büyük önem sahip olan Dalaman Tren Garı, 1928 yılında devlet kontrolüne geçmiştir. 1958 yılına kadar karakol olarak kullanılmış ve ardından da Devlet Üretme Çiftliği olarak faaliyet göstermeye başlamıştır. Son olarak ise Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü olarak hizmet veren Dalaman Tren Garı, Dalaman misafirlerinin görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. 

Dalaman Kleopatra Hamamı

Dalaman’ın hem doğal hem de tarihi güzellikleri arasında bulunan Kleopatra Hamamı, tarihsel geçmişi ile de oldukça popülerdir. Bir rivayete göre bu hamamı ünlü Mısır kraliçesi Kleopatra kendi adına inşa ettirmiştir. Diğer rivayete göre ise Kleopatra’nın yakın arkadaşları tarafından yaptırılmış ve hediye olarak ona sunulmuştur. Kleopatra Koyu olarak da adlandırılan Kleopatra Hamamı bünyesinde bulundurduğu tarihi kalıntılar ile de ön plana çıkmaktadır. Bu tarihi kalıntıların Bizans dönemine ait manastır veya hamama ait olduğu düşünülmektedir. Kleopatra Hamamı içerisinde yer alan tarihi kalıntıların Kleopatra tarafından yaptırıldığı düşünülmektedir. Tertemiz, berrak, cam gibi ve turkuaz rengindeki denizi ile keyifle yüzülebilecek koydan sıcak su çıkışı gerçekleşmektedir. Bu sıcak suyun da çeşitli cilt hastalıklarına iyi geldiği hatta Kleopatra’nın da güzelliğinin kaynağı olduğuna inanılmaktadır. Koyun derinliği oldukça fazla olduğu için iyi yüzme bilmeyen kişilerin ve çocuklu ailelerin dikkatli olmaları gerekmektedir. Kleopara Hamamı’na girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Kleopatra Hamamı’na Dalaman’ın merkezinden hareket eden günübirlik tekne turları ile rahatlıkla ulaşılabilmektedir.

Adres: Kapıkargın, Dalaman, Muğla

Kükürt Kaplıcaları

Dalaman’ın dünyaca ünlü kükürt kaplıcaları her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Muğla ilinin Dalaman ilçesinde yer alan Kapıkargın Kükürt Kaplıcaları, şehir merkezine 5 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Kaplıca içerisinde bulunan kükürtlü su yaklaşık olarak 17 farklı minerale sahip olması açısından önem taşımaktadır. Dünya üzerinde eşi benzeri olmayan kaplıcaların yıl boyunca su sıcaklığı 28 derecedir. Kükürtlü kaplıca sularının çeşitli cilt hastalıklarına, kas hastalıklarına, romatizmal hastalıklara ve diz ağrılarına iyi geldiği düşünülmektedir. Bu nedenle özellikle yaz mevsimlerinde yabancı turistlerin akınına uğramaktadır. Kapıkargın Kükürtlü Su Kaplıcaları yıl boyunca ziyaret edilebilmektedir. Dalaman misafirleri istedikleri takdirde Kükürt Kaplıcaları çevresinde bulunan tesislerde konaklayabilmektedirler. Çadır kurmak isteyen kişiler için de kamp alanları mevcuttur. Kükürtlü Su Kaplıcalarına girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Adres: Kapukargın, 48770 Dalaman/Muğla

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü