Talep Gönder, Ekstra İndirim Yakala!

Muğla’nın doğal güzellikleri ve huzurlu ortamı ile öne çıkan tatil kasabası Dalyan, mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Dalyan tarihi yerleri ile Likya medeniyetinin izlerini sunarken, İztuzu gibi doğal güzellikleriyle de harika bir deneyim sunuyor. Köyceğiz, Marmaris, Dalaman ve Fethiye gib Muğla ilçelerine yakın konumda yer almasıyla da tercih edilen Dalyan, yapılacak aktivitelerin geniş olduğu bir yer. Kış mevsiminin sakin, yaz aylarının ise rengarenk geçtiği tatil kasabasında Dalyan’da ne yenir sorusuna yanıt olarak, birbirinden güzel Dalyan restoranları bulunuyor. Dalyan yemekleri içinde ne meşhur dendiğinde, ilk akla gelenler arasında Ege’yle özdeşleşmiş kabak çiçeği dolması, Dalyan köftesi ve ekşili biber dolması yer alıyor. Deniz mahsullerinde mavi yengeç, ekşili balık tercih edilirken, Dalyan’a özgü yemeklerde ot kavurması ve börülce kavurması da harika tatlar arasında. 

Doğasını korumayı başarmış bölge, aynı zamanda köylerinde yetiştirilen organik lezzetlerle konuklarına güzel bir yeme içme deneyimi de yaşatıyor. Güne enerjili bir şekilde başlamak için Dalyan kahvaltı mekanları tercih edilirken, öğlen ve akşam ise harika lezzetlerin keşfedilebildiği Dalyan restoranları tercih edilmekte. Her biri özel manzaraya, ferah bir ortama sahip restoranlar, farklı damak tatlarına hitap eden menüler sunuyor. Ege mutfağının leziz örneklerine tanık olmanın mümkün olduğu Dalyan restoranları, tatilin en güzel anlarını yaşamayı sağlıyor. 

Dalyan’ın neyi meşhur diyenler için, en lezzetli sebzelerin, yerel yemeklerin sunulduğu Dalyan restoranları içinde Dalyan çayına yakın, İztuzu plajı yolu üzerinde masmavi manzaraya sahip adresler bulunuyor. Fiyat olarak herkese hitap eden alternatifler sunan Dalyan yeme içme mekanları, Ege mutfağının sebze ağırlıklı yemeklerinin yanı sıra deniz mahsülleri, gözleme gibi hamur işleri, dünya mutfağından özel yemekleri bulmanın mümkün olduğu yerler. Şifalı otlardan hazırlanmış kaliteli yemeklerin yer aldığı Dalyan’da, dileyenler için ev yemekleri konsepti, açık büfe yemek seçenekleri de yer alıyor. Dalyan lokantalarında sunulan organik sebzelerden hazırlanmış yemeklerle, tatilin en keyifli anlarını yaşamak isteyenler için kırmızı et konseptinden sebze yemeklerine, deniz ürünlerinden ev yemeklerine, her konseptte hizmet veren Dalyan restoranlarını listeledik. 

Begonville House

Dalyan restoranları içinde, steakhouse konseptli bir mekan olan Begonville House, Dalyan’da ne yenir diyenler için harika alternatifler sunuyor. Kırmızı ve beyaz et seçeneklerinin sunulduğu mekanda, hem klasik et yemeklerini hem de özel tatları keşfetmek mümkün. Begonville House’un öne çıkan tatları arasında tavuk-turşu ikilisi bulunuyor. Faydaları saymakla bitmeyen probiyotik kaynağı turlu ile, lezzetli tavuk etinin buluşması birçok kişinin favorisi. Buna ek olarak kırmızı et konusunda da seçenekler sunan restoranda, kırmızı ette soya soslu ve farklı alternatifler keşfedilebilir. Mekanın doğa içindeki özel konumu, ferah ortamı da yemeğe ayrı bir keyif katan özel bir yanı.

Adres: Dalyan, Sulungur Cd. No: 88, 48840 Ortaca/Muğla

Günlüklü Restaurant

Günlüklü Restaurant, yemyeşil bir atmosferde yemek yemenin mümkün olduğu harika bir ortama sahip. Sarmaşıkların çevrelediği ağaçların ferah gölgesi altında Günlüklü Restaurant’ta balık lezzetleri denenmesi gereken alternatiflerden. Restoran, hem alkollü hem de alkolsüz bir hizmet konseptine sahip. Deniz mahsullerinin yanı sıra, meze seçeneklerinin de geniş olduğu restoranda, Ege’nin organik ve taze sebzelerinden hazırlanmış özel lezzetleri keşfetmek mümkün. Dalyan’da, özellikle yaz döneminde sıcaktan bunalanlar için açık havada yemek yeme şansı sunan Günlüklü Restaurant, hem lezzetli yemekleri hem de doğa içinde konumu ile tercih edilebilecek bir yer.

Adres: Metinler Caddesi, Dalyan, Ortaca/Muğla

Ekin Restaurant

Hem kahvaltı hem de akşam yemeği konseptinde geniş seçenekler sunan Ekin Restaurant, lezzetli bir yemek yemenin yanı sıra harika bir göl manzarasına karşı oturma fırsatı veriyor. Ekin Restaurant’ta ne yenir sorusunun birçok farklı yanıtı var. Kahvaltıda serpme köy kahvaltısı konsepti sunan mekanda en popüler yemekler arasında tabii ki gözleme yer alıyor. Ege’nin doğal lezzetlerini barındıran harika gözlemelerin yer aldığı mekanda, gözlemeyle birlikte doğal sıkma meyve suları tercih edilebilir. Restoranın diğer bir avantajı da oldukça makul fiyatlar sunması. Ailece yemek ve kahvaltı için Ekin Restaurant tercih edilebilir.

Adres: Gökbel, 48600 Ortaca/Muğla

Mai Restoran

Dalyan’da ızgara yemeklerinin yanı sıra fast food türünde seçenekleri tercih edenler için ideal bir ortam sunan Mai Restoran, lezzetli yemekleriyle bölgede ünlü. Sulungur Caddesi’nde yer alan Mai Restoran, Dalyan merkezinde yer alıyor ve özellikle yaz aylarında çok ilgi görüyor. Özel tasarım konseptiyle şık bir ortamda yemek yeme fırsatı sunan restoranda mantı sevenler için harika bir sunum yer alıyor. Et yemeklerini arayanlar içinse, Mai Restoran’da özel soslu biftek çok ilgi görüyor. Steakhouse konseptinde kaliteli bir mekan arayanlar için, şirin ve rengarenk dekoruyla dikkat çeken Mai, tercih edilebilecek restoranlardan. 

Adres: Dalyan, Sulungur Cd., 48600 Ortaca/Muğla

La Boheme

Dalyan’da, Kaunos’un harika manzarasına karşı özel bir konumda bulunan La Boheme, yaz aylarında turistlerin en çok ilgi gösterdiği yerlerden. Menüsünün geniş olduğu mekan oldukça göz alıcı, şık bir konsept barındırıyor. Meze seçeneklerinin çok geniş olduğu La Boheme, Dalyan’ın en popüler alkollü restoranları arasında. Menüde pizza ve et yemeklerinin yer aldığı restoran, dünya mutfağından güzel örnekler de sunuyor. Bu nedenle yabancı turistler tarafından da çok ilgi görüyor. Müziklerin sakin ve keyifli olduğu La Boheme’de, tadına doyum olmayan kokteyller harika bir deneyim sunuyor. Manzarasıyla büyüleyen Dalyan restoranında, yaz döneminde rezervasyon yaptırılabilir. 

Adres: Dalyan mahallesi, Sağlık Sk. No:5, 48600 Ortaca/Muğla

Çağrı Pide & Pizza

Dalyan restoranları içinde, pizza ve pide gibi fırın yemeklerini en lezzetli şekilde sunan Çağrı Pide & Pizza oldukça ünlü bir mekan. Dalyan merkezinde yer alan Çağrı Pide & Pizza, pizza ve pide seçeneklerinde çok geniş alternatifler görebilir. Kapalı ve açık pidelerde farklı lezzetlerin sunulduğu restoranda, canı pizza çekenler için fırından sıcacık bir şekilde çıkarılan lezzetli pizzalar tercih edilebilir. Kaşarlı, sucuklu ve farklı türlerde pidelerin yer aldığı Çağrı Pide & Pizza’da, Ege usulü pidelerin tadına doyum olmuyor. Restoranın popüler olmasının bir diğer nedeni de çok uygun fiyatlar sunması. Gülpınar Caddesi’nde yer alan mekan, Dalyan’ın özel adreslerinden.

Adres: Atatürk, Dalyan Mh. Gulpınarı cad. Pazaryeri Sk. No:2, 48840 Ortaca/Muğla

Dalyan Kebapçım

Ege’de her ne kadar hafif sebze yemekleri ünlü olsa da, kebap her zaman en popüler yemek seçeneklerinden biri. Dalyan’ın en iyi kebapçısı dendiğinde akla gelen yerlerden olan Dalyan Kebapçım, harika yemekler sunuyor. Adana ve Urfa kebaplarının yanı sıra, Dalyan Kebapçım’da iskender de oldukça lezzetli. Ocakbaşı konsepti de sunan restoranda lezzetli kebapları keşfederken aynı zamanda masaya ikram olan gelen tatları denemek de mümkün. Acı sos, çiğköfte gibi lezzetlerle iştah kabartan Dalyan Kebapçım, doyurucu kebap porsiyonları sunuyor. Kebapçıda fiyatlar ise ortalama seviyede.

Adres: Dalyan Belediyesi Dalyan Mahallesi, Ortaca/Muğla

Mavi Yengeç

Deniz, ırmak ve göllerle iç içe geçmiş bir doğaya sahip Dalyan’da deniz mahsülleri, yeme içme konusunda tercih edilebilen konseptler arasında. Lezzetiyle öne çıkan yengeçte, harika seçenekler sunan Mavi Yengeç, Dalyan’ın deniz mahsülleri konusunda popüler restoranları arasında. Mekanda tercih edilebilecek yemekler arasında yengeç güvecin yanı sıra, yengeç böreği de yer alıyor. Mavi Yengeç’te, lezzetli deniz ürünlerini keşfedebilmenin yanı sıra, kaliteli canlı müzik ortamı ile eğlenceli bir ortamda zaman geçirme şansı da sunuluyor. Deniz ürünlerinin tamamının taze olduğu mekanda, çalışanlar oldukça hızlı ve müşterilerle yakından ilgili.

Adres: Dalyan, Dalyan Mahallesi Atatürk Cad. Migros Yanı KBID çarşısı no:5, 48600 Ortaca/Muğla

Saki Restaurant

Dalyan’da manzarasıyla öne çıkan restoranlar arasında yer alan Saki Restaurant, oldukça keyifli bir aile işletmesi. Mekanda menü konseptinden ziyade, o gün hazırlanan, taze pişirilen ürünler konuklara sunuluyor. Soğuk meze konusunda birçok seçenek sunan Saki Restaurant’ta, mezeler ev yapımı ve tadına doyum olmayan bir deneyim sunuyor. Balık ürünlerinin yanı sıra, mekanda aynı zamanda vegan beslenme tarzına uygun seçenekler de var. Ege’nin harika sebze yemeklerinin yer aldığı Saki Restaurant, glutensiz yemek alternatifleri de sunuyor. Ferah ortamı, keyifli manzarası ile adından söz ettiren mekan, Dalyan’ın en iyi restoranları arasında. 

Adres: Dalyan, Geçit Sk. No:15, 48600 Ortaca/Muğla

Kordon Restaurant

Balık restoranları, Dalyan’da oldukça popüler. Hem lezzetli ürünleri hem de harika manzarasıyla öne çıkan en iyi Dalyan balık restoranları arasında ise Kordon Restaurant en çok öne çıkan alternatiflerden. Nehrin kenarına konumlanmış Kordon Restaurant’ın kendi bahçesinde, açık ve ferah bir ortamda deniz mahsüllerini denemek mümkün. Kordon Restaurant’ta tercih edilebilecek seçenekler arasında kalamar ve karides öne çıkıyor. Alkollü Dalyan mekanları içinde yer alan Kordon restoranda, lagos da konukların en çok tercih ettiği lezzetlerden. Kordon Restaurant’ta, taze Ege sebzelerinden hazırlanmış harika mezeler de çok tercih ediliyor. 

Adres: Dalyan, Maraş Cd. no:40/f, 48840 Ortaca/Muğla

Okyanus Restaurant

Dalyan’ın en iyi balık restoranları içinde gösterilen Okyanus Restaurant, harika bir manzaraya sahip. Deniz ürünlerinde seçeneklerin geniş olmasına ek olarak, taze gelen ürünler ve ona eşlik eden mezeler de Okyanus Restaurant’ı özel kılıyor. Mekanda en çok tercih edilen lezzetler arasında kalamar ve yengeç yer alıyor. Buna ek olarak çupra gibi balık seçenekleri de Okyanus Restaurant’ta denenmesi gereken deniz mahsülleri arasında. Deniz manzarasının harika atmosferinde lezzetli balıkların servis edildiği mekan, Dalyan’da kaliteli bir ortamda en iyi deniz mahsüllerini denemek isteyenlere hitap ediyor. Mekanda fiyatlar ise ortalama seviyede. 

Adres: Dalyan, 48600 Dalyan/Ortaca//Muğla

DALKO Fish House

Dalyan’da lezzetli deniz mahsüllerini en uygun fiyatla deneyimlemek isteyenlere hitap eden DALKO Fish House, Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi’ne ait bir restoran. Kooperatifin restoranında harika deniz ürünleri sunuluyor. DALKO Fish House’ta balık ekmeğe ek olarak balık köftesi ve havyar  tercih edilebilir. DALKO’dan satın alınabilen deniz ürünleri arasında kefal, balık yumurtası ve levreklerin yanı sıra, mavi yengeç de yer alıyor. Türkiye’nin en önemli su ürünleri kooperatiflerinden DALKO’nun satış merkezi ve DALKO Fish House, balık tutkunları için ziyaret edilmesi gereken yerler arasında yer alıyor. 

Adres: Dalyan, Maraş Cd., 48600 Ortaca/Muğla

Ley Ley Restaurant

Dalyan’da birçok mekan, doğanın içinde çok özel bir konumda. Bu adreslerden biri de Ley Ley Restaurant. İçinde çocukların zaman geçirebileceği özel bir alan sunması açısından çocuklu ailelerin çok tercih ettiği Ley Ley Restaurant’ın adı, işletmede bulunan leyleklerden geliyor. Hem serpme kahvaltı hem de akşam yemeği sunan mekanda çok geniş yemek seçenekleri var. Gözleme gibi, Ege’nin popüler lezzetlerinden birini geniş alternatiflerle sunan Ley Ley Restaurant’ta sigara böreği gibi seçenekler de var. Köylerden gelen organik ve lezzetli sebzelerin masalarda yer aldığı işletmede sıkma meyve suyu da tercih edilebilir. 

Adres: Okçular, 48600 Ortaca/Muğla

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü