Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

İslamlar, Kaş’ın popüler mahallelerinden biridir. Bu popülerliğini ise doğal güzelliklerinden ve kuşkusuz ki koylarından kazanır. İslamlar koylar haritası, birbirinden özel yerler ile zengin bir haritadır. Tek bir rota üzerinde bile çok sayıda koy görmek ve bu koyların birçoğundan denize girebilmek mümkündür. İslamlar Köyü’ne en yakın koy denildiğinde Patara Plajı gibi büyüleyici yerler akıllara gelirken, farklı istikametlere giderken Antalya’nın diğer ünlü koylarına rastlanır. İslamlar, koyları sayesinde her deniz severin hayran kalacağı tatil bölgelerinden biridir. 

İslamlar’da denize girilecek sakin yerler, müzik eşliğinde eğlenceli saatler geçirilebilecek plajlar, çocuklar ile rahatça yüzülebilecek koylar mevcuttur. Yapılması gereken tek şey ise ne tür bir koyda vakit geçirmek istendiğine karar verilmesidir. İslamlar koyları, keyifli bir Antalya tatili için ihtiyaç duyulabilecek tüm seçeneklere sahiptir. 

Patara Plajı

Patara, Kaş bölgesinin simgeleşen deniz canlılarından biri olan caretta carettaların mesken tuttuğu bir koydur. Türkiye’nin en güzel 15 plajı listesinde yer alan bu yer hem tarihi hem de doğal güzellikleri keşfetmek için ideal bir yerdir. En güzel koylar arasında yer almasının temelinde tarihi ve doğası yer alırken upuzun sahili ve tamamı ile kum plajı da Patara’yı özel kılar. Kaş ve Kalkan arasında yer alan Patara Plajı, İslamlar’da konaklayan tatilcilerin de mutlaka görmesi gereken bir yerdir. Tatilciler araçları ile rahat bir şekilde Patara Plajı’na ulaşabilir. 

Kekova Koyu

Mavinin her tonuna hakim denizi ile hayranlık uyandıran yerlerden biri Kekova Koyu’dur. Tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulunduran bu yer, Üçağız açıklarında bir adadır. Kayalıklardan oluşan koya ulaşım sadece deniz yolu ile sağlanır. İslamlar tatilcileri Üçağız Köyü’ne gelerek buradan kalkan tekneler ile Kekova’ya gidebilir. Kekova Koyu, batık bir antik kente ev sahipliği yapar. Doğal sit alanı olarak koruma altına alınmış olan koy, her yıl binlerce dalışçının uğrak noktasıdır. Kekova Koyu’nda deniz altı güzellikler kadar kara güzellikleri de mevcuttur. MÖ. 4.yüzyıla ait olan kale, günümüzde hala varlığını sürdürür. Kalenin uzun merdivenlerinin tırmanılması ardından tatilcileri muhteşem bir manzara karşılar. Simena Antik Kenti kalıntıları bu manzarada yer alan önemli noktalardan biridir. Kekova maceraperestlerin de seveceği bir yerdir. Bölgede deniz kayağı yapılır. Seakayak olarak da geçen bu aktiviteyi su sporu seven kişilerin mutlaka denemesi önerilir.

Birbirinden Konforlu İslamlar Kiralık Villa ve Bungalovları Keşfedin!

Kaputaş Plajı

Kaş'ın simgesi haline gelmiş yerlerden bir diğeri ise Kaputaş Plajı’dır. Kaş Kalkan yolu üzerinde bulunan bu yer İslamlar tatilcileri tarafından da mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Araç ile ulaşım süresi Patara Koyu’na göre daha uzun sürse de Kaş’ın özel yerlerinden biri olan Kaputaş Plajı görülmeye değerdir. Görür görmez nefes kesici manzarası ile hayranlık uyandıran bu yer yaz dönemlerinde yoğun rağbet görür. Kum ve çakıl karışımı olan kumsalı ve masmavi deniziyle her yaş grubundan tatilcinin rahatça denize girebileceği bir yerdir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralanabilecek bir alan bulunmaktadır. Koya giriş ücretsizdir. Kaputaş Plajı’nı ayrıcalıklı kılan ana özelliği ise bir kanyon ağzı plajı olmasıdır. Bu sayede tertemiz bir denize sahiptir.

Hidayetin Koyu

Hidayetin koyu isminden de anlaşılacağı üzere özel bir işletmenin bulunduğu bir koydur. 2015 yılından bu yana hizmet veren koy, otel, restoran ve beach olmak üzere 3 farklı konseptte hizmet sunar. Yılın her döneminde misafir ağırlayan bu yer özellikle yaz dönemlerinde yoğun ilgi görür. Hidayet Koyu'nun ismi yıllardır Kaş’ta yaşamış olan bir beyefendiden gelir. Her geçen yıl popülerliği artan koy, yerli yabancı birçok turistin uğrak noktasıdır.

Fakdere Koyu

Kaş bölgesinin izole kalmayı başarmış koylarından biri Fakdere koyudur. Uluburun ve Çoban Burnu arasında kalan bu yer genellikle tekne tatiline çıkanların uğrak noktasıdır. Denizin kum olması ve özellikle kum yapısının demiri tutuyor olması teknelerin rahat bir şekilde buraya demir atabilmesini sağlar. Plajın doğu tarafında kalan bölgesinde özel bir tesis vardır. İsteyen tatilciler tesisin sunacağı imkanlardan yararlanabilir. Dileyenler ise plajın izole kalmış yerleri sayesinde doğanın güzelliğinin tadını çıkarabilirler. Koya ufak bir patikayı geçerek ulaşmak mümkün olurken patika üzerinde tatilcilere unutulmaz bir manzara eşlik eder. Hem doğa içerisinde vakit geçirmek hem de denizin tadını çıkarmak için Fakdere Koyu doğru bir yerdir.

Fırnaz Koyu

Yeşilköy beldesine bağlı Fırnaz Koyu Kalkan’dan 4 km uzaklıktadır. Kalkan’a yakın konumda bulunuyor olsa dahi İslamlar Köyü ziyaretçileri tarafından da sıkça ziyaret edilen bir koydur. Koyun ön plana çıkan özelliği masmavi denizi ve el değmemiş olmasıdır. Bunlarla birlikte koyda küçük bir alanda bulunan çamur göleti, Çamurdan gelen şifaya inanan kişilerin de Fırnaz Koyu’na gitmesine neden olur. Fırnaz Koyu Kalkan’dan kalkan tekne turlarıyla gidilebilen bir yerdir. Bu sayede izolasyon şartlarını korumaya devam etmektedir. Koyda bir tesis bulunmadığından dolayı buraya gelen tatilcilerin hazırlıklı olması önerilir.

Akçagerme Plajı

Kaş tatilcileri tarafından görülmesi gereken bir diğer yer ise Akçagerme Plajı’dır. Plaj 200 m uzunluğuna sahip olup küçük kaçıl taşları ve kum karışımından oluşan bir sahile sahiptir. Özellikle çocuklar ailelerin sıkça tercih ettiği plajlardan biridir. Akçagerme Plajı, Kaş ve çevresinde bulunan plajların aksine ılık bir suya sahiptir. Plajın suyu genel olarak berrak ve temizdir. Bu sayede Kaş tatilcileri Kaş’ın güzel denizinin keyfini bu plajda doyasıya sürebilir. Akçagerme Plajı mavi bayrağa sahiptir. 2010 yılından bu yana mavi bayrağı taşıyan plaj her İslamlar tatilcisinin de gitmesi gereken plajlardan biridir. Plaja giriş ücreti bulunmazken plajda bulunan küçük tesisten şezlong ve şemsiye kiralamak mümkündür. 

Akvaryum Koyu

Birçok tatil bölgesinde Akvaryum Koyu bulunduğu gibi Kaş da masmavi denizi ve yemyeşil bir doğaya ev sahipliği yapan Akvaryum Koyu’na sahiptir. Koyun adı deniz altı canlıları tarafından zengin bir koy olmasından gelir. Özellikle dalış yapmakla ilgilenen kişiler genellikle Akvaryum Koyu’na dalış ekipmanları ile gelir. Denizaltında antik kentten kalan bir deniz feneri bulunur. Bu durum dalışçıların keşif duygusunu da açığa çıkartarak daha keyifli ve alışılagelmişin dışında bir dalış macerasına çıkmalarını sağlar.

Akvaryum Koyu bakir bir koydur. Giriş kısmının kayalık olmasından kaynaklı olarak tatilcilerin koya mutlaka deniz ayakkabısı ile gelmesi önerilir. Akvaryum Koyu’na genellikle tekne ile ulaşım sağlanmakta olup dileyen İslamlar tatilcileri Demre’den kalkan turlarla buraya gelebilirler.

Liman Ağzı

Hem Kaş merkeze gelmek hem de buradaki özel koylarda vakit geçirmek isteyen tatilcilerin en çok tercih ettiği yerlerden biri ise Liman Ağzı’dır. Kaş merkezden kalkan tekneler ile ulaşım sağlanan bu yer günümüzde hala daha bakirliğini korur. Genellikle tekneyle ulaşım sağlanan yerde birkaç farklı tesis bulunur. Dileyen kişiler zorlu bir patika yoldan geçerek de koya ulaşabilir. 

Liman Ağzı, ziyaretçilerine doğa içinde izole bir ortam sağlar. Bölgede caretta carettalar bulunur. Şanslı olan tatilciler yüzerken caretta carettalara dahi rastlayabilir. Liman Ağzı, dinlenmek doğanın tadını çıkarmak ve Kaş’ın serin denizinde serinlemek isteyenler için ideal bir adrestir.

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü