Acele et! İndirimin bitmesine sadece  1 gün 11 saat 13 dakika kaldı.

Köklü tarihi, Bizans Dönemi’ne dayanan İstanbul, çok sayıda tarihi olaya ev sahipliği yapmış, coğrafi konumu kadar tarihi değerleriyle de dünya için önemli şehirlerden biridir. Osmanlı Dönemi’nde padişahların yaşadığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarında ise önemli olayların yaşandığı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün savaş sonrası dönemlerini geçirdiği bir şehirdir. İstanbul'un tarihi yerleri şehrin birçok noktasına yayılır ve şehrin geçmişten günümüze gelen ihtişamını bugün de hissetmemizi sağlar.

İstanbul’un tarihi mekanları sayesinde büyüleyici yapılar görebilmeniz mümkündür. Tarihi dokuyu keşfederek geçireceğiniz bir günün ardından, akşamında ise İstanbul villaları sayesinde konforlu bir şekilde dinlenebilirsiniz. Konforlu dinlenme şartları sayesinde tarihi gezilerinizle güzelleşecek bir sonraki gün için yeterli enerjiyi toplayabilirsiniz. 

Antik Kentler

Son yıllarda yapılan kazı çalışmaları sayesinde İstanbul’un antik çağlara yönelik gizemi kalkmaya başladı. Bathonea Antik Kenti’nde kazı çalışmaları devam ettiğinden, kent henüz ziyaretçilere açılmamıştır. Ancak şehrin antik dönemdeki yapısına ve yapılanmasına yönelik derin bilgilere sahip olacak olma fikri birçok tarih tutkunu heyecanlandırıyor. 

Bathonea Antik Kenti

Bathonea Antik Kenti, Konstantinopolis öncesi dönemlere dönük ışık tutan bir yerdir. Antik bir liman yerleşkesi olan kent, 2009 yılından bu yana keşfedilmeye devam ediyor. Avcılar bölgesinde bulunan antik kentte; antik liman yapıları, Konstantin tarafından yaptırıldığı keşfedilmiş olan açık bir sarnıç, kale kalıntıları ve yeraltı su kanalları gün yüzüne çıkarılmıştır. M.Ö. 1800 yıllarındaki dönemlere ait figürlerin tespit edildiği bu yer Hurri dönemine ait figürleri de görebilme imkânı sunuyor.

Adres: Firuzköy, 34325 Avcılar/İstanbul

Tarihi Yapılar

İstanbul'daki tarihi yerler arasında çarşılar, kuleler, saraylar ve sarnıçlar görebilirsiniz. Günümüzde ziyarete açık olan bu yerlerin ihtişamlı mimarilerine yakından tanık olabilirsiniz. İstanbul tarihi ve turistik yerleri sayesinde şehrin ihtişamlı tarihini ve bu ihtişamın yapılar üzerindeki etkilerini görebilirsiniz. 

Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı 1843 ve 1856 yılları arasında Sultan Abdülmecit tarafından inşa ettirilen, İstanbul Boğazı’nın en ihtişamlı yapılarından biridir. 250.000 metrekarelik bir alan üzerinde bulunan ihtişamlı saray, Neobarok mimari tarzıyla ön plana çıkıyor. Mimari özelliklerinin yanı sıra saray manevi yönüyle de kıymetlidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamının son dönemlerini geçirdiği ve yaşama gözlerini yumduğu bu yer özellikle her 10 Kasım’da yoğun ilgi görür. 

Dolmabahçe Sarayı, 1984 yılından beri müze olarak kapılarını ziyaretçilere açıyor. Haftanın belirli günlerinde sarayı ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Vişnezade, Dolmabahçe Cad., 34357 Beşiktaş/İstanbul

Ayasofya Camii

Bizans Dönemi’nde bir kilise olan, ardından camiye dönüştürülen günümüzde ise hem gezmeye hem de ibadete açık bu yer Tarihi Yarımada’nın en ihtişamlı yapılarından biridir. 3 kez inşa edilmiş Ayasofya Camii ilk olarak 537 yılında ibadete açılmıştır. İstanbul'un fethinden sonra ise kilise camiye dönüştürülmüştür. 1935 ve 2020 yılları arasında ise müze olarak kullanılmıştır. 2020 yılından sonra tekrar ibadethane olarak kabul edilmiştir. Günümüzde yerli yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilen bu yerin cami kısmına giriş ücretsiz olup üst katı görmek isteyenler için ise ücretlendirme söz konusudur.

Tarihi Yarımada’yı gezerken İstanbul’un birçok meşhur yerini aynı anda görme şansı yakalayabilirsiniz. Bu bölgede İstanbul’da yapılacak aktiviteler listenizde yer alan İstanbul meşhur lezzetlerini tatma veya meşhur mekanlarını görme gibi birçok başlığı da aynı anda gerçekleştirebilirsiniz.

Adres: Sultan Ahmet, Ayasofya Meydanı No:1, 34122 Fatih/İstanbul

Kız Kulesi

Denizin ortasında bulunmasıyla dikkat çeken Kız Kulesi, Üsküdar’da Bizans Dönemi’nden kalan tek eserdir. M.Ö. 24 yılında yapılmış olan bu yapı, karantina odası gibi işlevlerde kullanılmasının yanı sıra gemilere yol göstermek için de kullanılmıştır. 2000 yılında restore edilen yapıyı haftanın her günü ziyaret edebilir, Üsküdar’dan kalkan küçük teknelerle kulenin bulunduğu adacığa varabilirsiniz.

Adres: Salacak, 34668 Üsküdar/İstanbul

Yerebatan Sarnıcı

Birazdan bahsedeceğimiz Topkapı Sarayı’nın su ihtiyacını karşılamak üzere yapılmış olan Yerebatan Sarnıcı, geçmişte 100.000 ton su depolama kapasitesine sahip ihtişamlı yapılardan biridir. 10.000 metrekarelik bu alan içerisinde özellikle Medusa heykeli dikkat çekiyor. Yılın her döneminde yerli yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilen bu yer, İstanbul’un popüler adreslerinden biridir.

İstanbul villa kiralama seçeneklerini değerlendirerek geldiğiniz bu tatilde tarihe yönelik bir yolculuğa da çıkmak isterseniz, Yerebatan Sarnıcı gibi ihtişamlı bir yapıyı mutlaka görmenizi öneririz.

Adres: Alemdar, Yerebatan Cad. 1/3, 34110 Fatih/İstanbul

Beylerbeyi Sarayı

Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan Beylerbeyi Sarayı 1865 yılında kullanıma açılmıştır. Saray içerisinde 24 oda, 1 hamam ve 1 banyo bulunur. Saray kompleksi şeklinde yapılandırılmış bu yer içerisinde Mermer Köşk, Sarı Köşk, Ahır Köşk ve 2 küçük deniz köşkü gibi farklı yapılar bulunuyor. Ahşap ve altınla yapılmış sarayın ihtişamı günümüzde de gören herkesin buradan etkilenmesini sağlıyor. Osmanlı Devleti’nin ihtişamlı yıllarını yansıtan saray, günümüzde ziyaretçilere açıktır. Beylerbeyi Sarayı’nı pazartesi günü haricinde haftanın diğer günleri saat 09.00 ve 17.00 aralığında ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Beylerbeyi, Abdullahağa Cad., 34676 Üsküdar/İstanbul

Galata Kulesi

İstanbul’un sembolik yapılarından biri olan Galata Kulesi ismini bulunduğu semtten alıyor. 528 yılında inşa ettirilen bu yer Bizans İmparatoru Anastasius tarafından yaptırılmıştır. Fener kulesi, barınak veya yangın gözetleme kulesi olarak kullanılan kule, günümüzde ise müze şeklinde kullanılıyor. Ayrıca kulenin açık alan kısmında bir de restoran bulunuyor. Geçmişte bu açık alana çıkmak epey bir emek gerektirirken, yoğun ilgi gören bir yer olduğundan, son yapılan çalışmalarda kulenin içerisinde bir asansör sistemi kurulmuştur. 6 kata kadar bu asansörle çıkıp son 2 katı ise merdivenlerle tırmanarak kulenin zirvesine ulaşabilirsiniz.

Adres: Bereketzade, 34421 Beyoğlu/İstanbul

Müzeler

İstanbul tarihi mekanlar Kültür Bakanlığı veya Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı tarafından korunuyor ve yapıların belirli bölümleri müze olarak ziyarete açılıyor. Bu yapıları görürken aslında bir yandan da müzeleri gezebilirsiniz. Özellikle bu adreslerden bazılarını çocuklarınızla gezmenizi öneririz. Bu sayede ailecek keyifli saatler geçirebilir ve çocuklarınızın da İstanbul tarihi yerleri hakkında bilgilenmesini sağlayabilirsiniz.

Topkapı Sarayı Müzesi

İstanbul tarihi mekanları arasında önemli bir yere sahip Topkapı Sarayı Müzesi, Osmanlı Devleti’nin 400 yıl boyunca idare merkezidir ve padişahların yaşadığı bir saraydır. 1478 yılında yapılan saray, Dolmabahçe Sarayı yaptırılana kadar kullanılmıştır. Dolmabahçe ve Yıldız Sarayı’na yerleşen saray halkı ardından saray boşalmaya başlamış sadece saray çalışanları burada yaşamaya devam etmiştir. 700.000 metrekarelik bir alan üzerine yayılan saray günümüzde çevresinde yapılaşmaların başlaması nedeniyle 80.000 metrekarelik bir alana sahiptir. İstanbul villa tatili sırasında tarihe yönelik bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız burayı mutlaka gezmenizi öneririz.

Adres: Cankurtaran, 34122 Fatih/İstanbul

Yedikule Zindanları

Eski İstanbul’un sınırlarını belirleyen Yedikule Zindanları Türkiye'nin en eski açık hava müzesidir. Günümüzde zindan olarak adlandırılsa da Bizans Dönemi’nde kralların ve saray mensuplarının karşılanması için yapılmış bir surdur. Bizans İmparatoru Theodosius ve oğulları tarafından inşa ettirilen 4 kuleye, Fatih Sultan Mehmet döneminde 3 kule daha ekletilmiş, yapı günümüzdeki 7 kule haline dönüştürülmüştür. Belediye tarafından düzenlenen turlarla Yedikule Zindanları’nı ücretsiz gezebilmek mümkündür.

Adres: Yedikule, Yedikule Meydanı Sok. No:9, 34107 Fatih/İstanbul

İstanbul gezilecek tarihi yerler bakımından zengin bir şehir olduğu gibi konaklama seçenekleriyle de geniş bir yelpazeye sahiptir. İstanbul kiralık villa seçenekleri sayesinde şehirde geçireceğiniz günlerin keyif ve konfor düzeyini arttırabilirsiniz. 

Beğenilen Blog Yazıları