Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Türkiye’nin turizm cenneti şehri Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olan Kemer tarihi yerler açısından oldukça zengindir. Kemer’in tarihi yerleri ve doğal güzelliklerini ile Kemer tarihi eserlerini görmek isteyen hem yerli hem de yabancı turistler her yıl bölgeyi ziyaret etmektedirler. Kemer ziyaretçileri Kemer tarihi ve turistik yerleri arasında bulunan Phaselis Antik Kenti, Idyros Antik Kenti ve Olympos Antik Kenti’ni ziyaret edebilmektedirler. Kemer’de tarihi yerler arasında bulunan Beldibi Mağarası ise içerisinde Kemer’in tarihi eserlerini bulundurması ile ön plana çıkmaktadır. Kemer Cumhuriyet Meydanı ise Kemer’in tarihi ve turistik yerleri arasında bulunan önemli bir sembol durumundadır.

1917 yılında gerçekleştirilmiş bir top atışı sonucunda batırılan gemi olan Paris 2 Batığı ise görülmesi gereken Kemer’in tarihi mekanları arasında yer almaktadır. Paris 2 Batığı etrafında su altı dalışları da yapmak mümkündür. Gedelme Kalesi ve tarihi eserleri de Kemer’in tarihi güzellikleri arasında bulunmaktadır. Kemer’in tarihi yerleri arasında bulunan Yörük Parkı ziyaretlerinde ise folklorik müzikler dinlenebilmekte ve Yörüklere ait nesneler yakından görülebilmektedir. Kemer’in tarihi yerleri ve turistik yerleri ve özellikleri ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyen ziyaretçiler her yıl Kemer’i tercih etmektedirler. 

Phaselis Antik Kenti

Kemer’in tarihi güzelliklerinden biri olan Phaselis Antik Kenti her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist ağırlamaktadır. Kemer ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Phaselis Antik Kenti, Likyalılar tarafından M.Ö. 7. yüzyılda kurulmuştur. Uzun bir süre boyunca aktif şekilde korsanlar tarafından kullanılan Phaselis Antik Kenti’nde yapılan kazı çalışmaları sonucunda 3 adet liman bulunmuştur. Phaselis Antik Kenti hem doğal hem de tarihi güzelliklere sahip olması ile özellikle yaz mevsimlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Phaselis Antik Kenti içerisinde piknik ve kamp alanları da mevcuttur. Antik kent bünyesinde plaj da bulunmaktadır. Kemer misafirleri Phaselis Koyu’nda doyasıya yüzme ve güneşlenme fırsatı da yakalayabilmektedirler. Yemyeşil ağaçlar ile çevrelenen turkuaz rengi Phaselis Koyu, Kemer misafirlerinin görmeleri gereken güzellikler arasında bulunmaktadır. Phaselis Antik Kenti’ne bağlı olan plaj iki kısımdan oluşmaktadır. İlk kısım kumluk yapıdan, diğer kısım ise küçük çakıl taşlarından oluşmaktadır. Denizi oldukça sığ olduğu için çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret alınmamaktadır. Phaselis Antik kenti haftanın tüm günleri 08.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. 

Adres: Çamyuva, 07980 Kemer/Antalya

Beldibi Mağarası

Kemer’in tarihi güzellikleri denilince akla gelen ilk yerlerden biri olan Beldibi Mağarası, Antalya - Kemer yolu üzerinde yer almaktadır. Çamdağ tünelinin çıkışına yer alan yapının içerisinde antik çağa ait tarihi eserler yakından görülebilmektedir. Beldibi Mağarası 1956 yılında bulunmuştur. Mağaranın denizden yüksekliği ise yaklaşık 25 metredir. Beldibi Mağarası keşfedildikten 3 yıl sonra bölgede çeşitli kazı çalışmaları başlatılmıştır. Bu kazı çalışmalarında ise bölgede Üst Paleolitik ve Mezolitik dönemlere ait çeşitli tarihi eserler ortaya çıkarılmıştır. Kemer misafirleri, Beldibi Mağarası’nın önünde bulunan koyda doyasıya yüzebilmekte ve güneşin keyfini çıkarabilmektedirler. Ziyaretçilerine eşsiz bir görsel şölen sunan Beldibi Mağarası’nda hem doğal hem de tarihi güzelliklere tanıklık etmek mümkün olmaktadır. Girişlerde ziyaretçilerden ufak bir ücret alınmaktadır. 

Idyros Antik Kenti

Kemer’in önemli tarihi yerleri arasında bulunan Idyros Antik Kenti, ilçe merkezine 2 kilometre mesafede yer almaktadır. Kemer ilçe merkezinin güneydoğusunda, Ayışığı Körfezi’ne yakın konumda bulunan Idyros Antik Kenti, 1976 yılında yapılan kazı çalışmaları sonucunda bulunmuştur. Bölgedeki kazı çalışmaları günümüzde de devam etmektedir. Idyros Antik Kenti içerisinde Bizans dönemine ait apsis, duvarlar ve kiliseler bulunmaktadır. Antik kent içerisinde bulunan kiliseler, mimari açıdan da son derece önem taşımaktadır. Kiliselerin mimarisinde genellikle geometrik motifler kullanılmıştır. Antik kentin güneyinde ise şapel bulunmaktadır. Bölge içerisinde bulunan paraların 3. ve 6. yüzyıla ait oldukları düşünülmektedir. Idyros Antik Kenti’ne girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret alınmamaktadır. Idyros Antik Kenti’ne ulaşımlar özel araçlar ile kolaylıkla yapılabilmektedir.

Adres: Merkez, Moon Light Parkı, 07990 Kemer/Antalya 

Paris 2 Batığı

Antalya’nın Kemer ilçesi sınırlarında yer alan Paris 2 Batığı, dünya çapında en iyi sualtı dalış bölgesi olarak kabul edilmektedir. Paris 2 Batığı 1917 yılında gerçekleştirilmiş top atışı sonucunda batırılan Paris 2 adındaki Fransız bir gemiye aittir. 1995 yılında bulunmuştur. Batığın üst kısmında 6 uçaksavar top ve 2 adet torpil kovanı yer almaktadır. 33 metrelik derinlikte yer almakta olan Paris 2 Batığı çevresinde yapılan sualtı dalışlarında çeşitli canlı türleri de yakından gözlemlenebilmektedir. Bölgede yapılan dalışlar gündüz ve gece olarak farklı zaman dilimlerinde yapılabilmektedir. Özel su altı dalış şirketleri tarafından Paris 2 Batığı ziyaretleri gerçekleştirilebilmektedir.

Kemer Cumhuriyet Meydanı

Kemer denilince akla gelen tarihi yapılar arasında bulunan Kemer Cumhuriyet Meydanı, bölgenin sembolü olma özelliği taşımaktadır. Kemer ilçe merkezinde bulunmaktadır. İlçeye bağlı olan Yeni Mahallesi sınırları içerisinde bulunan meydan üzerinde meşhur saat kulesi de görülebilmektedir. Kemer Cumhuriyet Meydanı çevresinde Kemer ziyaretçileri keyifli yürüyüşler yapabilmektedirler. Ayrıca çevrede bulunan işletmelerde Kemer’e özgü birçok lezzet de tadılabilmektedir. 

Adres: Yeni, Atatürk Blv., 07980 Kemer/Antalya

Olympos Antik Kenti

Kemer’in en önemli tarihi yerlerinden biri olan Olympos Antik Kenti, ilçe merkezine yaklaşık 41 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan Olympos Antik Kenti, Likyalılar döneminde aktif olarak kullanılmıştır. Likya Birliği’ne bağlı kentlerden biri olan Olympos’un tarihsel geçmişi M.Ö. 2. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Dönemin devlet adamlarından olan Marcus Tullius Cicero, Olympos’u sanat yönünden geliştirmiştir. Antik kent sınırları içerisinde Roma döneminden kalma tapınak kapısı bulunmaktadır. Olympos Antik Kenti ziyaretlerinde Kemer misafirleri, Olympos’un tertemiz denizinde yüzme fırsatı ya yakalayabilmektedir. Hem doğal hem de tarihi güzelliklere şahitlik etmek isteyen kişiler Olympos Antik Kenti’ni ziyaret etmektedirler. Olympos Antik Kenti haftanın tüm günleri 08.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Adres: Kuzdere, 07980 Kemer/Antalya

Yörük Parkı

Kemer’in tarihi yerleri arasında bulunan Yörük Parkı 1982 yılında kurulmuştur. Parkın kuruluş amacı bölgenin en önemli topluluklarından biri durumunda olan Yörüklerin tanıtımının sağlanmasıdır. Park içerisinde Yörük çadırı bulunmaktadır. Bu yörük çadırında Yörük yemekleri tanıtılmakta ve Yörüklere ait objeler sergilenmektedir. Yörük Parkı bir açık hava müzesi olarak günümüzde kullanılmaktadır. Yörük Parkı ziyaretleri sırasında Kemer ziyaretçileri folklorik müzikler dinleyebilmekte ve parkın eşsiz manzarasının keyfini çıkarabilmektedirler. Park haftanın tüm günleri 09.00 ile 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. 

Adres: Merkez, 07980 Kemer/Antalya

Gedelme Kalesi

Kemer’in en önemli tarihi yapılarından biri olan Gedelme Kalesi, Bizans Ortaçağ kalesi olarak günümüze kadar gelmiş yapılardan biridir. M.Ö. 9. yüzyılda Jacobek tarafından inşa edilmiş olan Gedelme Kalesi her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Gedelme Kalesi’nin ismi “tahıl kurutma” ve “tahıl koruma” anlamına gelmektedir. Kemer’in 12 kilometre batı kısmında bulunan Gedelme Kalesi’nin yanında mağara ve 2500 yıllık çınar ağacı bulunmaktadır. Gedelme Kalesi haftanın tüm günleri 24 saat boyunca ziyaret edilebilmektedir. 

Adres: Ovacık, 07980 Kemer/Antalya

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü