Talep Gönder, Ekstra İndirim Yakala!

1960 yılına kadar yolu bile bulunmayan, tamamen saklı kalmış bu cennet, günümüzde Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi. Her türlü tatil için bir alternatife sahip olan bu belde, her geçen gün popülaritesini de artırmakta.

Toros Dağları’nın yamaçlarına kurulmuş bu kent, 53 kilometrelik sahili ile tam anlamıyla bir deniz kasabası. Tüm özellikleri bir araya geldiğinde, Kemer'de yapacağınız tatilin benzersiz bir hal alacağını tahmin etmek hiç de zor değil. Gelin, Kemer'e nasıl gidilir ve neler yapılır inceleyelim...

Kemer’e Nasıl Gidilir?

Her şeyi size ait olan, tamamen kendi kontrolünüzde olan bir villa tatiline başlamak için Kemer’e gitmekte sabırsızlanıyor olabilirsiniz. Kemer, ulaşım açısından biraz meşakkatli olsa da sonuçlarına kesinlikle değiyor.  Kemer’e gitmek için Antalya’dan 42 kilometrelik sahil yolunu takip etmeniz yeterli.

Yol üzerinde bulunan beldeye ulaşım kolay gibi görünse de yol birazcık virajlı. Antalya’nın batısında bulunan Kemer, İstanbul’dan gelenler için sahil yolundan ilerlenmesi halinde Antalya’dan önce ulaşılabiliyor.

Kemer’de Bulunan Plajlar

Kemer’in kent merkezinde geniş bir plaj bulunuyor. Hem ücretli hem de halk plajı bölümleri bulunan bu bölgede deniz oldukça berrak ve huzurlu. 

Eğer Kemer’in saklı kalmış cennetlerinden birine gitmek istiyorsanız, Olimpos’u ziyaret edebilirsiniz. Olimpos’ta da denize girmek mümkün.

Kemer Çevresinde Gezilecek Yerler

Özellikle Likya yolunun ve Likya medeniyetinin yoğunlaştığı bir bölgede yer alması sayesinde pek çok alternatif gezi rotasına sahip olan Kemer, Bizans, Likya ve Roma kalıntılarına aynı anda ulaşma imkanı sunuyor.

Phaselis antik kenti, Kemer’e en yakın ve en görkemli yerlerden biri. Doğa içerisinde bulunan bu antik kentte kalıntılar arasından denize de girebilirsiniz. Bunun dışında, Olimpos, Yanartaş ve daha pek çok farklı bölgeyi mutlaka ziyaret etmeniz tavsiye ediliyor.

Kemer’de Ne Yer Ne İçerim?

Kemer’in yeme içme alternatifleri çok fazla. Beldeye ait özel bir yemek bulunmuyor olsa da, taze tutulmuş balıklar fazlasıyla lezzetli.

Dilerseniz yerel pazarda satılan taptaze sebzeler ile, size özel villanızda evinizin konforunda muhteşem yemekler hazırlayabilirsiniz.Bölgede yerel sayılabilecek tek lezzet, Antalya’ya ait olan piyaz ve köfte. Bunlar neredeyse her restoranın menüsünde bulunmakta.

Kemer Tatilinde Yapılacak Aktiviteler

Kemer’e gittiğiniz zaman en başta yapmanız gereken şey, kesinlikle bir mavi tura katılmak. Özellikle karayolu ile ulaşılamayan koylara gidebileceğiniz tekne turlarında denizin tadını tam anlamıyla çıkarmak mümkün. 

Bunun dışında, benzersiz bir doğaya sahip olan bu beldede kesinlikle doğa yürüyüşlerine katılmanız tavsiye ediliyor. Aynı zamanda bisiklet turları yapabileceğiniz pek çok kulvara sahip olan Kemer, doğanın tadına varabileceğiniz, eşsiz bir tatil için bulunmaz bir belde.

Kemer Yol Tarifi

Kemer, büyük şehirlerden pek çok farklı ulaşım alternatifine sahip. Özellikle yaz döneminde, pek çok otobüs firması direk olarak Kemer’e sefer düzenlemekte. Her dönem Antalya’ya otobüsle ulaşabilir ve yaz kış, ortalama yarım saatte bir sefer yapan Kemer dolmuşlarına binebilirsiniz.

Eğer uçakla seyahat ediyorsanız, Antalya Havaalanından 60 kilometrelik bir yolculuk yaparak Kemer’e ulaşabilirsiniz. Belde, D400 karayolu üzerinde bulunuyor. Yakın merkezlerin tamamından kolay bir şekilde kente ulaşabilmeniz için levhalandırma da mevcut. 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü