Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Yaz tatiline yönelik beklentiler kişiden kişiye değişebilir. Bazı kişiler sadece dinlenme üzerine odaklanıp bir otel tatili yapmak isterken bazı kişiler ise bölgenin her özelliğini keşfetmek ister. Muğla, bu her iki isteğe de karşılık verebilen bir yerdir. Otel tatilleri ile ünlü olduğu kadar, şık villalarda konaklamalar yapıp çevrenin keşfedildiği tatilleriyle de ünlüdür. Bu durumun altında Muğla’nın pek çok zenginliği bir arada bulundurması yer almaktadır. Öncelikle Muğla, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış topraklar üzerinde bulunması ile ünlüdür. Bu durum Muğla tarihi yerlerine yönelik olan ilgiyi arttırmaktadır. Bu ilgi sadece Türkiye değil dünya geneline yayılmıştır. Öyle ki Muğla tarihi yerleri birçok yabancı turisti de ağırlamaktadır. Muğla plajları da Muğla’nın ününe ün katan diğer bir unsurdur. Hemen hemen her bölgesinde güzel bir koyu bulunan Muğla, yaz tatili için sıklıkla tercih edilen bir yerdir. Kişiler gün boyunca bu koylarda deniz ve güneşin tadını çıkarabilirler.

Tarihi mekanlar, plajlar kadar Muğla doğal güzellikleri için de tercih edilmektedir. Muğla doğal güzellikleri, yeşilin mavinin ve doğal oluşumların bir arada bulunabileceği önemli oluşumlardır. Bir kartpostal içerisinde yaşıyormuş hissi uyandıran bu yerler kişilere unutulmaz bir deneyim yaşatmaktadır. Vadilerden kanyonlara, şelalelerden koylara Muğla bir kişinin aklına gelebilecek tüm doğal oluşumları bulundurmaktadır. Özellikle tatil için uzun bir vakti olan tatilciler, bir günlerini plajlara bir günlerini bu doğal güzelliklere ayırmaktadır. Böylece Muğla’nın görülmesi gereken her yerini görebilirler ve Muğla’yı yakından tanıyabilirler. Güzel gezilen bir günün ardından da Muğla restoranlarından birinde hem bir lezzet hem de bir dinlenme molası verirler. Muğla gastronomi alanında da birçok farklı seçeneğe sahip olan bir yerdir. Bundan dolayı leziz yemeklere de rahatlıkla ulaşılabilir. A’dan z’ye bir tatili güzelleştiren her şey Muğla’da bulunabilir. 

Kelebekler Vadisi

Fethiye’nin en ünlü yerlerinden biri olan Kelebekler Vadisi, bu ününü tüm Muğla bölgesine taşımaktadır. Bölgede yer alan 80 türden fazla kelebek, vadinin adının nereden geldiğini açıklamaktadır. Vadide nesli tükenmek üzere olan kelebekleri ve bitki türlerini görebilmek mümkündür. Gördüğü yoğun ilgi ve dünya geneli için önemli bir yer olduğundan Kelebekler Vadisi, 1995 yılında sit alanı olarak koruma altına alınmıştır. Bu sayede günümüzde hala bakir bir bölgedir. Dört bir yani ağaçlarla kaplı olan vadinin bir de denize kıyısı bulunmaktadır. Çevre bölgelerde yer alan şelalelerle de birlikte Kelebekler Vadisi’ne ayrılan bir gün tüm doğal güzelliklerin görülebileceği bir gün olmaktadır. Bölgeye giriş ücretsizdir. 

Saklıkent Kanyonu

300 metre derinlik ve 18 kilometre uzunluğa sahip Saklıkent Kanyonu, nefes kesici bir doğal oluşumdur. Muğla merkeze 180 kilometre mesafede bulunmaktadır. Özellikle, trekking severlerin bir numaralı adreslerinden biridir. Kanyon, uzun yıllar boyunca akan nehir sularının kayaları aşındırması sonucu oluşmuştur. Kanyon içerisinde yapılan uzun yürüyüşler ardından bölgede yer alan tesislerde güzel vakit geçirebilmek mümkündür. Kanyona giriş ücretsiz olup kış aylarında kanyona giriş yasaktır. Bu durumun altında bölgenin rüzgarlı olmasından dolayı kış aylarında güvenlik riski teşkil etmesi yatmaktadır. 

Akvaryum Koyu

Bodrum’un en meşhur koylarından biri olan Akvaryum, Muğla merkeze 110 kilometre uzaklıktadır. Denizin son derece berrak olması, kişilere adete bir akvaryumda yüzüyormuş hissi yaşatmaktadır. Kişiler kendileri yüzerken, denizde yer alan birbirinden güzel balıkları da seyredebilmektedir. Koya girişler ücretsiz olup yazın yoğun dönemlerde koyda sıkışıklık söz konusu olabilir. Bölgede tesisler yer almaktadır. Bu sayede tatilciler rahat ve dinlendikleri bir gün rahatlıkla geçirebilir. Akvaryum Koyu tekne turlarının da vazgeçilmez noktalarındandır. Koya hem kara hem deniz yoluyla ulaşılabilmektedir.

Ölüdeniz

Dağlar arasında kendini gizlemeye çalışan bir koy edasına sahip Ölüdeniz, Fethiye’nin en çok bilinen noktasıdır. Dağlarından yapılan yamaç paraşütü sporu ile de son derece ünlü bir bölgedir. Kuşkusuz ki Türkiye’nin en çok yabancı turist ağırlayan bölgelerinden biridir. Yamaç paraşütü kadar su sporları ile de ünlü bir yerdir. Deniz canlılarının sıklıkla görülebildiği bir yer olması Ölüdeniz’ i dalış açısından da tercih edilir bir yer kalmaktadır. Eğlence ve farklı aktivitelerden oluşan bir tatil yapmak isteyenler için Ölüdeniz en doğru adres olmaktadır. 

Dalaman Çayı

230 kilometre uzunluğundaki Dalaman Çayı, ekstrem sporların Türkiye adresidir. Her yaz binlerce rafting tutkunu tarafından ziyaret edilen Dalaman Çayı, Muğla merkeze 100 kilometre mesafededir. Yeşilgöl Dağlarından gelen bu şiddetli su Akdeniz’e dökülmektedir. Suyun izlediği yolun belirli bölgelerinde ise rafting tutkunları eğlence dolu saatler geçirmektedir. Öyle ki, bölgede bazı dönemlerde rafting yarışma ve turnuvaları da düzenlenmektedir. Dalaman Çayı, Muğla’nın en eğlenceli noktalarından biridir. 

Gizlikent Şelalesi

Zorlu bir yolculuk ardından ulaşılabilen özel bir adreste sıra. Gizlikent Şelalesi adeta adı gibi gizli kalan bir doğal güzelliktir. Engebeli bir yol ardından bölgeye ulaşılıp daha sonrasında yayan devam edilmesi gerekmektedir. 300 metre uzunluğundaki bir suyun içerisinde yürüyüş ardından inilen 200 basamak ile şelaleye ulaşılmaktadır. Şelalenin buz gibi suyu yazın sıcaklığının unutulmasını sağlamaktadır. Film sahnelerini aratan bu keşif macera dolu bir gün geçirilmesini sağlamaktadır. Gizlikent Şelalesi, ulaşım şeklinden dolayı çocuklu aileler için pek uygun olmayabilmektedir. Şelaleye giriş ücretlidir. 

Fosforlu Mağara

Marmaris’te yer alan özel bir yerde sıra. Fosforlu Mağara, her bir yanı fosfor ile kaplı kayalıklardan oluşan büyüleyici bir mağaradır. Tekne turlarının en popüler noktalarından olan Fosforlu Mağara, adeta bir renk cümbüşü yaşatmaktadır. Fosforun sudan gelen ışıkları yansıtması ile mavi ve yeşilden bir renk şovu oluşmaktadır. Mağara içerisinde yüzülebiliyor olup, burada yüzen kişiler unutulmaz bir anı yaşamaktadır. Berrak sular içerisinde yüzerken dört bir yanın mavinin her tonu ile dolu olması bir masal içerisindeymiş hissiyatı yaşatmaktadır. 

Uyku Vadisi

Muğla merkeze 140, Bodrum merkeze ise 30 kilometre mesafede olan Uyku Vadisi, Muğla’nın en özel doğal güzelliklerinden bir diğeridir. Özellikle bisiklet turu yapmak isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Vadi içerisinde birden fazla şelale ve dere yer almaktadır. Girişler ücretsiz olup vadi içerisinde tesisler bulunmaktadır. Özellikle, alabalık restoranları ön plana çıkmaktadır. Hem doğa içerisinde geçirilen keyifli saatler hem de lezzetli bir balık keyfi Uyku Vadisini birçok kişi tarafından tercih edilir kılmaktadır.

Kargı Koyu

Sakin ve berrak bir denize sahip olan Kargı Koyu, adeta saklı kalmış köşelerden biridir. Datça merkeze 3 kilometre mesafede olan koy çoğu zaman tekne turları tarafından ziyaret edilmektedir. Ancak koya karandan da ulaşım mümkündür. Bölgede yer alan tesislerde konaklamak da mümkündür. Mavi ve yeşilin buluştuğu bu özel yer Muğla Datça ziyaretçileri tarafından mutlaka görülmesi gereken yerlerden biridir. Sakin saatler geçirip denizin tadını çıkarmak isteyenler için Kargı Koyu gidilmesi gerekenler listesinde mutlaka bulunmalıdır. 

Sandras Dağı

Nefes kesici bir doğal güzellik görmek isteyenler, Sandras Dağı’nı mutlaka görmelidir. Muğla merkeze 90 kilometre olan bu yer, Köyceğiz’in hazinelerinden biridir. 2200 metre yüksekliğine sahip dağ, kışın kış sporları ilkbahar ve yaz aylarında ise trekking için tercih edilmektedir. Yılın her mevsimi tercih edilen ve popüler olan bir bölgedir. Doğaseverlerin buluşma noktası olan Sandras Dağı, yabancı turistler tarafından da tercih edilmektedir. Trekking ile zirveye çıkılmak hedeflenirken kişilere dört bir yanı saran çiçekler eşlik etmektedir. 

Kabak Koyu

200 metre uzunluğunda bir plaj, şelaleler ve göletlerden oluşan Kabak Koyu Fethiye’nin en popüler bir diğer noktasıdır. 1987 yılında keşfedilen bu gizli yer adeta cennetten bir köşedir. Berrak ve serinleten suyu ile denizin tadını çıkarırken orman içerisinde yapılan yürüyüşler de yeşilin huzurunun yaşanmasını sağlamaktadır. Kızılçamlarla kaplı olan Kabak Koyuna Fethiye’den 2 şekilde ulaşım mümkündür. İlk ulaşım patika bir yoldan yürüyerek olup bir diğer yol ise bölge halkının traktörleriyle olmaktadır. Tamamı ile doğal ve eğlenceli bir gün geçirmek isteyenler Kabak Koyunda aradıklarını bulacaktır. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü