Talep Gönder, Ekstra İndirim Yakala!

 

İstanbul’a sadece 1 saat 40 dk uzaklıkta olan ve birçok ziyaretçi toplayan Sakarya İstanbul çevresinin gözde şehirlerinden biri. Hem tarihi geçmişi hem de doğal güzellikleri ile burada keşfedebileceğiniz birçok yer var. Bu yüzden hem tarih meraklıları tarafından hem de doğa severler tarafından akına uğruyor. Her mevsimde gün yüzüne çıkarttığı güzellikleri görmek için bu bölgeyi defalarca ziyaret eden ve daimî olan turistler de mevcut. Hem yerli turist hem de yabancı turist bu bölgeye fazlasıyla ilgi göstermektedir. Ayrıca burada yapılacak birçok etkinlik bulunmaktadır. Aileyle ya da sevgiliyle gidilecek yerler listenize muhakkak eklemelisiniz.

Sakarya’ya gittiğinizde burada konaklama gerçekleştirebilirsiniz. İster hotelde kalın ister kamp alanlarında konaklayın ister villa kiralayın. Zevklerinize göre birçok konaklama seçeneği de mevcut. Sakarya’nın görülecek birçok şelalesi, ilçesi, yaylası, deresi, müzesi, tarihi yerleri var. İşte sizler için en önemli bölgeleri listeledik. Ayrıca bu bölgede fotoğraf çekilecek birçok alan hakkında da bu liste sayesinde ulaşabilirsiniz.

Beşköprü (Justinianus Köprüsü)

Sakarya üzerinde yer alan Justinianus veya Sangarius Köprüsü Geç Roman Döneminden kalmıştır. Aynı zamanda Beşköprü olarak geçmektedir. Sapanca Gölü’nün sularını Sakarya Nehri’ne boşaltan Çark Deresi üzerinde bulunur. 365 metre uzunlukta olan bu köprü 12 kemere sahiptir. Şu anda ise Serdivan ilçesinin Beşköprü mevkiinde yer alıyor ve bu yüzden Beşköprü Köprüsü olarak adlandırılıyor. Sakarya’nın önemli tarihi yapıtlarından biri olan bu köprü M.S 558-560 yılları arasında Bizans İmparatoru Justinianus tarafından yaptırılmıştır.

Adapazarı

Adapazarı Sakarya’nın 16 ilçesi arasından en çok bilinen ve ziyaret edilen birçok güzelliğe sahip ilçelerden biri. Bölgede daha önceden Britanyalılar yaşarken sonrasında ise Bizanslılar yerleşmiş. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Adapazarı tarih aşıkları tarafından sıkça ziyaret edilmekte ve gözlemlenmektedir. Son olarak Osmanlı İmparatorluğunu yaşayan bölge birçok tarihsel kalıntıya sahip. İstanbul-Adapazarı arası ise ortalama 2 saatliktir. Peki Adapazarı’nde nerede tarih keşifleri nerede doğa keşifleri yapabiliriz?

 

Çark Caddesi

Alışveriş caddeleri sevenlerin kesinlikle ziyaret etmesi gereken bu cadde Sakarya’nın Adapazarı ilçesi içerisinde yer alıyor. Çark Caddesi için Sakarya’nın Beyoğlu diyebiliriz. Caddenin her iki tarafında da mağazalar yer almaktadır. Alışveriş tutkunları için mükemmel bir yer olan bu cadde aynı zamanda trafiğe de kapalıdır. Burada hem yürüyüş yapabilir hem de tatiliniz sırasında sevdikleriniz için ya da kendiniz için alışveriş yapabilirsiniz.

Bağdat Caddesi

Bağdat Caddesi Kırkpınar mahallesinin tam ortasında yer almaktadır. Kırkpınar’ın kalbi olan bu caddede çok sayıda mekân bulunur. Bu mekanlarda bir şeyler içebilir ya da kahvaltı yapabilirsiniz. Yaz aylarında burada bulunursanız düzenlenen açık hava konserlerine katılmayı da unutmayın. Ayrıca yemyeşil çimlerin üzerinde günün yorgunluğunu atmak güzel bir tercih olabilir.

Karasu

Karasu Sakarya’da en çok ziyaretçi alan ilçelerden biridir. Upuzun sahili ve doğal güzellikleri ile ziyaret etmeniz gereken önemli ilçelerden biri. İstanbul’dan ise sadece iki buçuk saat uzaklıktadır. İsterseniz bu çevrede konaklayarak buranın bütün güzelliklerini ağır ağır keşfe çıkabileceğiniz bir gün planlayabilirsiniz. Ya da günübirlik olarak uğrayabilirsiniz.

Karasu Plajı

Karasu plajı Türkiye’nin en uzun ikinci plajıdır. 15 km uzunluğa sahiptir. İstanbul’a yakınlığından dolayı ise İstanbul çevresinde en çok tercih edilen plajlardan biridir. Sapanca merkeze ise 55 km uzaklıktadır. Yerli ve yabancı turistler tarafından sıkça tercih edilen bu bölgede jet ski gibi aktiviteler de yapabilirsiniz. Yüksek dalgalara sahip olsa bile yaz aylarının vazgeçilmez plajlarından biridir. Plajın kumlarının ise romatizma gibi hastalıkları iyi geldiği bilinmektedir.

Adres: Yalı Mahallesi 187/1 Doğu Karadeniz Kümeevleri, 54500 Karasu/Sakarya

Telefon: 0264 718 12 00

 

Sakarya Müzesi (Atatürk Evi)

1910-1915 yılları arasında yaptırılan bina zemin kat dahil olmak üzere üç katlıdır. Dönemin Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Baha Bey tarafından yaptırılmıştır. Müzenin bahçesinde dönemin etnografik ve arkeolojik eserleri sergilenmektedir. Roma ve Bizans dönemlerine ait arkeolojik eserler, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait etnografik eserler ise müzenin sergi salonunda sergileniyor. Etnografik eserler arasında Atatürk’ün kullandığı eşyalarda bulunmaktadır.

Adres: Semerciler, Sait Faik Sk. No:36, 54100 Adapazarı/Sakarya

Çalışma saatleri: 08.00 – 17.30

Telefon: 0264 277 36 68

Giriş ücreti: Ücretsiz

 

Deprem ve Kültür Müzesi

Deprem ve Kültür Müzesi Adapazarı’na bağlı 2014 yılında açılmış bir müzedir. 1967 ve 1999 yılında gerçekleşen deprem öncesi ve sonrası fotoğraflar bu müzede yer almaktadır. Aynı zamanda suni deprem yaratan titreşimli elektronik stant, depremde yıkılan binaların yapım tekniğiyle ilgili inşaat malzemeleri, sismograf ve depremle alakalı birçok farklı unsur ziyaretçilere sergilenmektedir.

Adres: Cumhuriyet, 54050 Adapazarı/Sakarya

Çalışma saatleri: 08.00 – 18.00

Giriş ücreti: Ücretsiz

 

Ali Fuat Paşa Kuva-i Milliye Müzesi

Müzede Kuvayı Milliye döneminde görev yapan şahsiyetlerin fotoğrafları, Amasya, Erzurum ve Sivas kongre metinleri, Atatürk’ün el yazısı ile yazılan 10.yıl Nutku fotokopileri, Kuvayı Milliye dönemine ait kronoloji, fotoğraflar ve haritalar sergileniyor. Ali Fuat Paşa Kuva-i Milliye Müzesi Sakarya Nehri kenarında ve Merkez Camisi’nin arkasında yer alıyor. Başlangıç olarak Belediye binası olarak kullanan bina 1989 yılında Özel İdare Müdürlüğü’ne verilmiş ve birtakım düzenlemeler yapılarak müze haline getirilmiştir.

Adres: Alifuatpaşa Beldesi Camii Kebir Mah. Park Sk. No:4 Geyve /Sakarya

Çalışma saatleri: 08.00 – 16.30

Telefon: 0 264 516 05 32

Giriş ücreti: Ücretsiz

Kuzuluk Kaplıcaları

Bir yeraltı su kaynağı olan Kuzuluk Kaplıcaları Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yer alıyor. Mevsim fark etmeden birçok kişi tarafından ziyaret edilen Kuzuluk Kaplıcaları stresten arınmak, kafa dağıtmak ve şifa bulmak için oldukça sık tercih edilmektedir. Kaplıcanın suyu banyo kürü olarak kullanıldığında; astım, bronşit ve alerjik üst solunum yolu enfeksiyonlarına, egzama ve akne gibi cilt hastalıklarına, yumuşak doku romatizmalarına, kireçlenmelere, ortopedik travmalar gibi rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir. Kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarında banyo ve iklim kürleri, mide, bağırsak, metabolizma sorunları için ise içme kürü, şifalı çamur ve banyo kürü tavsiye ediliyor.

Taraklı

Sakarya’ya 65 km uzaklıkta yer alan Taraklı Türkiye’nin en sakin kentleri arasında yer almaktadır. Doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi dokusu ile de ön plana çıkan bu ilçe 19. Yüzyıl evleriyle de ünlüdür. Buraya gittiğinizde Yusuf Paşa Cami, Tarihi Han, Hisar Tepesi, Çınar Ağacı ve Tarihi Hamamlarını ziyaret edebilir ve Osmanlı tarihi yapısını hissedebilirsiniz.

 

Taraklı Evleri

Taraklı Evleri, Osmanlı mimarisinden kalan 300 yıllık tarihi bir geçmişe sahiptir. Taraklı ilçesinden geçen dere ise Taraklı evlerine gösterilen ilgiyi daha çok arttırmaktadır. Mimarisi ile dikkat çeken bu bölge hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Osmanlı’nın tarihinde yer alan mimari dokunuşları seven kişilerin ziyaret edebileceği bir bölgedir.

 

İl Ormanı Mesire Alanı

1983 yılında tesis edilmiş İl Ormanı Mesire Alanı Adapazarı-Sapanca yolu üzerinde bulunmaktadır. Bu tabiat parkının içerisinde tuvalet, büfe, piknik alanı, mescit, yağmur barınağı gibi birçok ihtiyaçlara yönelik mekanlar mevcuttur. Sapanca Gölü’nün manzarasıyla beraber eşsiz bir görüntüye sahiptir. Burada piknik yapabilir, doğa yürüyüşleri düzenleyebilir yeni keşifler yapabilirsiniz. 2009 yılında kiraya verilen bu mesire alanı onarımdan geçirilmiş ve yeniden hizmete açılmıştır.

Adres: Cumhuriyet, Saray Sk. No:12, 54580 Arifiye/Sakarya

Serdivan Gölpark

Sakarya merkeze 11 km uzaklıkta yer alan Serdivan Gölpark doğa güzellikleri ile birçok misafirin ilgisini çekiyor. Piknik yapmak isteyen kişiler içinde sık sık tercih edilmektedir. Hem yöre halkı tarafından hem de yerli yabancı birçok turist tarafından ziyaret edilen bu park aynı zamanda birçok etkinliğe de ev sahipliği yapmaktadır.

Adres: Esentepe, 54050 Serdivan/Sakarya

Çalışma saatleri: 08.00 – 00.00

Telefon: 0530 519 74 69

Karagöl Yaylası

İlkbahar aylarında yaşanan yağışların yayladaki çukurları doldurması ile beraber göl görüntüsü alan bu yayla ismini buradan almaktadır. Karagöl yaylası Taraklı ilçe sınırları içerisindedir. Deniz seviyesinden ise 1200 km yüksekliktedir. Etrafında çam, kayın, köknar ve meşe ağaçları vardır. Soğuk içme sularının bulunmasından dolayı burası birçok kişi tarafından şifa beldesi olarak kabul görmektedir. Kemaller köyünden iki saatlik bir tırmanışla buraya ulaşabilirsiniz. Sakin ve doğa ile iç içe zaman geçirmek isteyenlerin en sık uğradığı yaylalardan biridir. Ahşap evlerin mimarisi ise burayı görmeniz gereken sebeplerden biridir. Yaylanın içerisinde aynı zaman Roman döneminden kalan kalıntılarda yer almaktadır.

Acelle Yaylası

Şehir merkezine 70 km uzaklıkta, Akyazı merkeze 30 km uzaklıkta yer alan bu yayla zaman içerisinde köy halkının yerleşmesi ile beraber küçük bir köy haline gelmeye başlamıştır. Bitki örtüsü geniş ve iğne yapraklı ağaçlardan oluşmaktadır. Bunun yanı sıra yaylada orman gülü ve şimşirden oluşan bodur ağaçlarda bulunmaktadır. Yaylanın tam içinden ise Enişte Deresi geçiyor, bu dere ise halk arasında ‘’Büyük Deniz’’ olarak adlandırılmaktadır. Güzel doğa keşifleri yapabileceğiniz bu yaylayı sakin ve huzurlu zaman geçirmek için ziyaret edebilirsiniz.

Çiğdem Yaylası

Hendek İlçe sınırları içinde yer alan Çiğdem yaylası Türkiye’nin en güzel on yaylasının içerisine dahil edilmiştir. Sakarya merkeze 20 km uzaklıktadır. Her yıl temmuz ayının ikinci haftasında burada çeşitli şenlikler düzenlenmektedir. Temmuz ayının başları itibariylebirçok ziyaretçi buraya bu şenliklere katılım için akın etmektedir. Yaylada mimari yapısı ile dikkat çeken yerli halkın evleri de bulunmaktadır. Burada ister günlerce kamp yapın ister doğa yürüyüşleri düzenleyin. Ayrıca Çiğdem yaylasında açan çiğdem çiçekleri ise size görsel bir şölen yaratacak.

Soğucak Yaylası

Soğucak Yaylası Sapancı merkeze 17 km uzaklıkta bulunuyor. Soğucak Yaylası çok fazla ziyaretçi alması sebebiyle şehrin en popüler yaylalarından biri. Her mevsim yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Temmuz ayının ikinci haftası ile başlayan şenliklerin etkisi ile daha fazla kişi burada toplanıyor. Eğlenceli geçen bu şenlikler yaylanın popülerliğini de ekstra arttırıyor. Yaylada şenlikler kapsamında, bisiklet ve at yarışları, kara kuşak güreş müsabakaları, folklor gösterileri ve konserler düzenleniyor.

Soğucak Şelalesi

Şelaleye doğru yürürken size kestane, ıhlamur ve kayın ağaçları eşlik ediyor. Özellikle ıhlamur ağaçlarının yaydığı o güzel koku ile burada doğa yürüyüşleri yapmak huzurlu dakikalar geçirmek isteyenler için muazzam bir seçenek. Buraya gerekli ihtiyaçlarınızı yanınıza alıp tek başınıza gidebilirsiniz ya da buraya keşif için gezi etkinlikleri düzenleyen ekiplere dahil olabilirsiniz. Çocuklar için ise çok uygun olmayan bir bölge olduğu söylenmektedir.

Acarlar Longozu

Doğu tarafından Karasu, Batı tarafından ise Kaynarca ilçesine bağlı olan Acarlar Longozu, Sakarya Nehri’nin Karadeniz’e döküldüğü kısımda yer almaktadır. Türkiye’nin en büyük longoz ormanıdır. Bir kısmı Okçu Deresi ile Sakarya Nehri’ne dökülen tipik bir set gölü olan Acarlar Longozu keşfedilecek birçok doğal güzelliğe sahiptir. Göçmen kuşlarını da görüp inceleyebileceğiniz bir orman olan burası aynı zamanda yaban hayata da sahip. Çevresinde yer alan mekanlarda kahvaltı yapabilir, bir şey içebilir, akşam yemeği yiyebilirsiniz sonrasında da Longoz Ormanını keşfe devam edebilirsiniz.

Adres: Denizköy, 54500 Karasu/Sakarya

Çalışma saatleri: 07.30 – 21.30

Telefon: 0541 686 14 77

 

Sapanca

Merkeze çok yakın bir mesafede yer alan Sapanca adından en çok doğal güzellikleri ile söz ettiriyor. Görebileceğiniz birçok doğal güzelliğe sahip olan Sapanca yemyeşil doğası, gölleri ve tepeleri gibi birçok doğal yapıya sahip. Yerli ve yabancı turistler bu bölgede keşif için turlar düzenlemekte. Aynı zamanda sadece doğal güzelliklere değil birçok tarihi kalıntıya da ev sahipliği yapıyor Sapanca. Çünkü tarih boyunca birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Sakarya’ya gittiğinizde ilk ziyaret etmeniz gereken ilçelerden biri. Sapanca gezilecek yerler yazımız ise size rehber olacaktır.

 

Sapanca Gölü

Sakarya bölgesinin en turistik yeri olan Sapanca Gölü yılın her mevsimi ziyaretçi akımına uğrar. Hem ulusal hem de uluslararası bir değere sahiptir. Eski Türk Kaynaklarında Ayan Gölü olarak bilinen Sapanca Gölü birçok doğal güzelliğe, yaban hayata, farklı bitki örtüsüne, göçmen ve yerli kuşlara ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda etrafında ise burayı ziyaret eden kişilerin vakit geçirebileceği birçok mekan yer almaktadır. Gölün büyük bir kısmı Sakarya’da yer alırken bir kısmı ise Kocaeli’nde yer alıyor. Çevresinde yer alan otellerde, kiralık villalarda, bungalov evlerde konaklayarak gölün keyfini ve bitmeyen huzurunu günlerce çıkabilirsiniz. Burada yer alan piknik alanlarında piknik yapabilir, doğa yürüyüşleri düzenleyebilir ya da mangal etkinliği yapabilirsiniz.

Sakarya Aqua Park Tatil Köyü

Doğu Marmara’nın en büyük aqua parkı olarak bilinen Sakarya Aqua Park Tatil Köyü özellikle çocuklar ile eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bir tatil köyü. 2012 yılında hizmete açılan bu tatil köyü 15 bin 400 metrekare bir alan üzerine kuruludur. İçerisinde soyunma odaları, kabinler, tuvaletler, cafe, mutfak bölümü, alkolsüz bar, havuz kıyafetleri için market, güneşlenme alanı, idari birimler ve mescit yer alıyor. Bunların dışında; kaydırak, adrenalin havuzu, aile havuzu ve çocuk havuzları da yer alıyor. Ayrıca dilerseniz eğer burada düğün, nişan, sünnet, gala yemeği gibi organizasyonlarını da yapabiliyorsunuz.

Adres: Karakamış, Sebahattin Zaim Bulvarı No:167, 54100 Adapazarı/Sakarya

Çalışma saatleri: 09.00 – 00.00

Telefon: 0264 373 70 02

Giriş ücreti: Hafta içi: 60₺ / Pazar günü: 70₺ / 0-7 yaş: 35₺ / 7-12 yaş: 45₺

Maden Deresi

Maden Deresi Karasu ve Kocaeli arasında yer almaktadır. Geçmişte bir Fransız firması tarafından kurşun, çinko, altın ve boraks gibi madenleri çıkarmak için kullanılan bu dere günümüzde mesire alanı olarak kullanılmaktadır. Bu dönemden kalma tünelleri ve rayları da burada görebilmek mümkündür. Burası piknik ve kamp yapmak isteyen ziyaretçiler tarafından özellikle tercih edilmektedir. Derenin etrafında doğa yürüyüşleri düzenleyebilir ve harika manzara fotoğrafları çekilebilirsiniz.

Adres: Akpınar, 54800 Kocaali/Sakarya

Giriş ücreti: Araç: 15₺

Maşukiye

İstanbul’a 2 saatlik mesafede yer alan Maşukiye Sakarya’ya da çok yakın bir beldedir. Son zaman en gözde turistik mekanlarından biri olan bu yer her sene çok fazla yerli ve yabancı turist ağırlamaktadır. Sapanca Gölü’ne kıyısı ve Maşukiye deresi sayesinde de birçok keşfedilecek doğal güzelliği vardır. Burada yapabileceğiniz çeşitli etktinliklerin yanı sıra kahvaltı mekanlarında kahvaltı yapabilir ya da Alabalık çiftliklerinin yanı sıra bulunan mekanlarda Alabalık lezzetlerini tadabilirsiniz. Maşukiye Kahvaltı Mekanları blog yazımız size kahvaltı için seçenekler sunarken Maşukiye Gezilecek Yerler yazımız ise size Maşukiye’yi keşfederken yol gösterici olacaktır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü