Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olan Kemer, sahip olduğu doğal güzellikleri ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Kemer’de doğal güzellikler denilince akla mağaralar ile kanyonlar gelmektedir. Akdeniz ikliminin sıcağı ile tertemiz ve berrak denizin ferahlığının hissedilebildiği Kemer, özellikle yaz aylarında oldukça ilgi görmektedir. Kemer’in doğal güzellikleri, tarihi güzelliklere de ev sahipliği yaptığı için tarihi yerler de gezilebilmekte ve tarihi eserler yakından incelenebilmektedir. Kemer doğal güzellikleri arasında bulunan başlıca yerler ise; Kleopatra Koyu, Göynük Kanyonu, Beldibi Mağarası, Çıralı Yanartaş, Alasu Cennet Koyu, Üçoluk Yaylası, Beydağları Milli Parkı ile Phaselis Koyu’dur. 

Kleopatra Koyu

Kemer’in doğal güzelliklerinden biri olan Kleopatra Koyu, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Antalya ilinin Kemer ilçesi sınırları içerisinde bulunan Tepeköy Mahallesi’nde yer alan Kleopatra Koyu, ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıktadır. Cam gibi turkuaz rengindeki denizi ile görenleri büyülemektedir. Kleopatra Koyu tertemiz ve berrak denizi nedeni ile yaz mevsimlerinde Kemer ziyaretçileri tarafından oldukça tercih edilmektedir. Kampçıların da uğrak yerleri arasında bulunan Kleopatra Koyu hakkında çeşitli rivayetler bulunmaktadır. Bir rivayete göre güzel Kleopatra ve Sezar ilk kez bu koyda tanışmışlardır. Koyun batı kısmında Kleopatra silüeti de bulunmaktadır. Hem günübirlik gezilerin hem de kampçıların vazgeçilmez yerleri arasında bulunan Kleopatra Koyu’na ulaşımlar özel araçlar ile Kumluca - Kemer yolunu takip edilerek rahatlıkla yapılabilmektedir. Yol arazi şartlarından dolayı bir miktar zorlayıcı olsa da harika manzaralara şahitlik edilmesini sağlamaktadır. Kleopatra Koyu’na Kemer merkezinden kalkan günübirlik tekne turları ile de gelinebilmektedir. Koy çevresinde herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Girişler ücretsiz olarak gerçekleştirilebilmektedir. 

Göynük Kanyonu

Kemer’in muhteşem doğal güzellikleri arasında yer alan Göynük Kanyonu, Göynük beldesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Tarihi Likya Yolu’nun çevresinde bulunan kanyonda çok sayıda aktivite yapılabilmektedir. Doğa ile içiçe konumda, yemyeşil ağaçların bol oksijeni eşliğinde kanyonun tepe kısmına çıkıldığında, muhteşem manzaralara şahitlik edilebilmektedir. Kanyonun tepesinden şelaleler de net bir biçimde görülebilmektedir. Göynük Kanyonu etrafında Kemer misafirlerinin yiyecek ve içecek ihtiyacının karşılanması için özel bir tesis bulunmaktadır. Göynük Kanyonu hem yerli hem de yabancı turistler tarafından özellikle yaz aylarında serinlemek isteyen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Yaklaşık 5 kilometrelik alanı kapsayan Göynük Kanyonu içerisinde doğa sporlarının yapılabileceği alanlar da yer almaktadır. Girişlerde ücret alınmaktadır. 

Beldibi Mağarası

Kemer’in en meşhur doğal güzelliklerinden biri olan Beldibi Mağarası, ilçe merkezine yaklaşık 19 kilometre mesafede yer almaktadır. Her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapan Beldibi Mağarası’nda Antik Çağda aktif şekilde kullanılan mağara bulunmaktadır. Bu mağara içerisinde çeşitli hayvan ile insan figürleri yer almaktadır. Hem tertemiz, berrak ve turkuaz rengi denizin tadının çıkarılabileceği hem de tarihi yapıların incelenebileceği bu muhteşem güzellik, Kemer’e gelenlerin mutlaka uğralamaları gereken yerler arasında bulunmaktadır. Beldibi Mağarası’nda yapılan çeşitli kazı çalışmalarında Mezolitik, Neolitik ve Paleolitik dönemlere ait eserler bulunmuştur. Denize yüksekliği yaklaşık olarak 25 metre olan Beldibi Mağarası’nın önündeki cam gibi denizde yüzmek, Kemer vazgeçilmezleri arasında bulunmaktadır. Beldibi Mağarası haftanın tüm günleri ziyaret edilebilmektedir. Girişlerde ziyaretçilerden ufak bir ücret alınmaktadır. 

Çıralı Yanartaş

Kemer’in doğal güzelliklerinden biri de Çıralı Yanartaş olmaktadır. Kemer ilçe merkezine yaklaşık 39 kilometre mesafede yer alan Çıralı Yanartaş’ın deniz seviyesinden yüksekliği yaklaşık olarak 230 metredir. Bölgede taşların arasından çıkan alevleri görmek Kemer vazgeçilmezleri arasındadır. “Olympos’un sönmeyen ateşi” olarak adlandırılan bölgede, Kemer ziyaretçileri kayalıkların arasında bulunan doğalgaz ile birlikte devamlı olarak yanan taşların çevresinde piknik yapabilmektedirler. Hem tarihi hem de turistik olarak oldukça ilgi göre Çıralı Yanartaş’a ulaşımlar özel araçlar ile Kumluca - Kemer yolu takip edilerek rahatlıkla yapılabilmektedir. Ayrıca özel turlar ile de bölgeye ulaşımlar yapılabilmektedir. Çıralı Yanartaş’a girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

İletişim: (0242) 335 00 77

Adres: Kuzdere, 07980 Kemer/Antalya

Alasu Cennet Koyu

Antalya ilinin Kemer ilçesinin Tekirova sınırları içerisinde yer alan Alasu Cennet Koyu, ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Alasu Cennet Koyu’na ulaşımlar özel araçlar ile rahatlıkla yapılabilmektedir. Aynı zamanda ilçe merkezinden hareket eden günübirlik tekne turları ile de ulaşım mümkündür. Alasu Cennet Koyu’nun çevresinde yapılaşmaya izin verilmediği için bakir bir yapısı bulunmaktadır. Koy içerisinde özel tesis yer almamaktadır. bu nedenle ziyaretçiler yanlarında yiyecek ve içecek tedarikleri ile gidebilirler. Alasu Cennet Koyu içerisinde Kemer ziyaretçilerinin piknik ve kamp yapabilecekleri alanlar da bulunmaktadır. Alasu Cennet Koyu’nun denizi her zaman sakin ve dalgasızdır. Koya girişler ücretsiz olarak yapılabilmektedir. 

Adres: Tekirova, Tarihi Likya Yolu Beydağları Sahili Milli Parkı, 07995 Kemer/Antalya

Üçoluk Yaylası

Kemer sınırları içerisinde yer alan Üçoluk Yaylası, ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre mesafede bulunmaktadır. Hem bulunduğu konumu hem de muhteşem manzaralar sunması ile yaz mevsimlerinde hem yerli hem de yabancı turistler tarafından oldukça ziyaret edilmektedir. Doğa ile içiçe konumuve yemyeşil ağaçları ile inanılmaz güzellikte görsel şölen sunan Üçoluk Yaylası’na ulaşımlar özel araçlar ile yapılabilmektedir. Bölgede yerli halk tarafından inşa edilen çok sayıda ev de yer almaktadır. Üçoluk Yaylası özellikle kamp ve trekking yapmak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Üçoluk Yaylası’na girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Beydağları Milli Parkı

Kemer sınırları içerisinde bulunan doğal güzelliklerden biri olan Beydağları Milli Parkı, ilçe merkezine yaklaşık olarak 7 kilometre mesafede yer almaktadır. 1972 yılında milli park olarak ilan edilen Beydağları Milli Parkı, yaklaşık olarak 34 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Beydağları Milli Parkı ziyaretinde, Çıralı sahili, Yanartaş ve Likya Yolu da ziyaret edilebilmekte ve keyifli bir gün geçirilebilmektedir. Özellikle yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğrayan Beydağları Milli Parkı, muhteşem bir manzaraya sahiptir. Beydağları Milli Parkı’na girilerde ziyaretçilerden ücret alınmaktadır. 

Adres: Arslanbucak, 07980 Kemer/Antalya

Phaselis Koyu

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova beldesi sınırları içerisinde yer alan Phaselis Koyu, muhteşem denizi ile görenleri büyülemektedir. Yemyeşil ve oksijen deposu ağaçların masmavi, tertemiz ve berrak denizi çevrelediği eşsiz güzellikteki Phaselis Koyu, her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Phaselis Koyu iki kısımdan oluşmaktadır. İlk kısım genel olarak kumluk yapıdan, diğer kısım ise küçük çakıllardan oluşmaktadır. Tertemiz ve cam gibi denizi ile doyasıya yüzmenin mümkün olduğu koy, güneşlenmek için de idealdir. Phaselis Koyu içerisinde yemyeşil ağaçların gölgelik alanlarından da faydalanılabilmektedir. Bu nedenle çocuklu aileler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Phaselis Koyu’nun denizi oldukça sığdır. Bu nedenle yüzmeyi yeni öğrenen kişiler için de uygun bir koydur. Phaselis Koyu’na gelindiğinde, Phaselis Antik Kenti de ziyaret edilebilmektedir. Girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. 

Adres: Tekirova, 07995 Kemer/Antalya

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü