Çağrı merkezimiz 22:00’a kadar açık!

Antalya’nın en güzel ilçelerinin başında gelen Antalya, içerdiği harika koy ve plajlarla tatile gelenler için harika bir ortam sunuyor. Alanya gezilecek yerler bir tatilde tüm beklentileri karşılayan seçenekler barındırması bakımından ön plana çıkıyor. En yakın koyda zaman geçirmek isteyenlere hitap eden Alanya koyları içinde ince kum yapısına sahip mekanlar, çam ağaçlarının ve zeytin ağaçlarının eşsiz kokusu içinde yüzme deneyimi sunan adresler var. Alanya plajlarının güzelliği, yalnızca Türkiye’de değil dünya çapında adından söz ettiriyor. 

Denize girilecek sakin yerler açısından zengin bir ortam sunan Alanya’da yer alan koylar içinde, birçok ücretsiz halk plajı bulunuyor. Buna ek olarak beach club konseptinde mekanlar da Alanya’da popüler. Suyun berraklığının ön planda olduğu koylarda, birçok noktada denizin altında yüzen balıkları dahi görmek mümkün. Alanya koylar haritası, içerdiği zenginlikle bu açıdan göz alıcı mekanlar sunuyor. Mavi ile turkuaz arasında harika renk tonları barındıran Alanya, ince kumlu koy formu ile tarihi yarımadada muhteşem bir tatil sunuyor. 

Yaz sezonunun Antalya’daki en popüler noktalarından biri olan Alanya, içerdiği doğal güzellikle, mavi bayraklı plajları ve koyları ile tatilcilerin tercihi. Sığ koylar çocuklu aileler için güzel bir denize girme deneyimi sunarken, turkuazın en keyifli tonlarını sunan bazı koylar ise derin bir yapıya sahip olabiliyor. Denize girme ve kumsalda güneşlenme keyfinin yanında, Alanya’da aynı zamanda su sporları yapmak için ideal alanlar da yer alıyor. Tarihi bir anlamı olan Kleopatra koyu gibi bölgelerin yanında, doğal güzelliğiyle büyüleyen mağaraların önünde bulunan koylar, tekne turları ile ulaşılabilen koylar, Alanya’nın öne çıkan yönleri içinde. Alanya’nın neyi meşhur sorusuna yanıt olarak öne çıkan koy ve plajlar, çarpıcı doğal güzelliği ile birçok kişinin favorisi. Alanya tatilinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken koyları listeledik.

Kleopatra Koyu

Damlataş’a yakın konumda yer alan Kleopatra koyu, aynı zamanda Kleopatra Plajı olarak da biliniyor. Alanya’nın en büyük plajları içinde yer alan mavi bayraklı plaj, kilometrelerce uzanan yapısı ile yaz aylarında çok hareketli. Alanya’nın en iyi plajı dendiğinde akla gelen yer, ince kumlu kumsalıyla da gelenlerin ilgisini çekiyor. Ücretsiz halk plajı konseptli hizmet sunan koyda şemsiye ve şezlong gibi hizmetler ücret karşılığında erişilebiliyor. Bununla birlikte koyun adının neden Kleopatra olduğu da zaman zaman merak ediliyor. Tarihi kaynaklara göre Mısır hükümdarı Kleopatra’nın bir dönem bu koyda zaman geçirdiği bilinmektedir. Bu nedenle de koyun adı Kleopatra olarak kalmıştır. Eşsiz günbatımı manzarasıyla da ünlü koy, hareketli bir yer olması nedeniyle hemen yanıbaşında birçok kafe ve restoran işletmesini de barındırıyor. 

Fuğla

Alanya’nın merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Fuğla Koyu, aynı zamanda Fuğla plajı olarak da hizmet veriyor. Merkezdeki koy ve plajlara göre çok daha sakin bir yapıya sahip olan Fuğla’nın en iyi yanı kalabalıktan uzak, huzurlu bir şekilde yüzme fırsatı sunması. Hem yerli turistler hem de yabancı turistler tarafından tercih edilen Fuğla plajı, sarı kumları ve berrak, masmavi suları ile bilinen bir yer. Fuğla’nın öne çıkan özellikleri içinde, sakin bir koy olmasına karşın konum açısından merkezi olması da geliyor. Bu yönüyle Fuğla, çeşitli kafe ve restoranlara yakın konumda denize girmenin mümkün olduğu bir yer. Alanya, günlük tekne turlarının da yoğun olduğu bir yer. Fuğla aynı zamanda bu teknelerin mutlaka durduğu yerler içinde de yer alıyor. 

Adrasan

Alanya sınırları içinde yer almasa da Alanya’ya yakın Antalya koyları içinde yer alan Adrasan, güzelliği ile büyüleyen koylar içinde bulunuyor. Adrasan’ın en iyi yanlarından biri, dağların, ormanların içinde özel bir ortamda yüzme şansı sunması. Adrasan, Ege ve Akdeniz’de yıllarca hüküm sürmüş Likyalıların en önemli hattı olan Likya Yolu’na da yakın olması nedeniyle önemli bir noktada. Olimpos gibi önemli turizm merkezlerine yakın konumda yer alan Adrasan koyu, kumları ve masmavi suları ile Maldivler’e benzetilen yerler içinde yer alıyor. Adrasan Suluada tekne turlarının yapılmasıyla da adından söz ettiren Adrasan, Antalya Alanya tatilinde rotaya eklenmesi gereken yerler içinde bulunuyor. 

Koru

Alanya’dan yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Koru, merkezi bir noktada yer almasına karşın doğal yapısı ile herkesi büyüleyen bir mekan. Doğal havuz yapısına sahip kısımları dikkat çeken Koru’nun suyu, Alanya’nın en temiz ve en güzel denizlerinden biri olarak ifade ediliyor. Koy güzelliğine sahip bir plaj olan Koru’da ücretsiz olarak yüzme şansının yer almasına ek olarak soyunma kabini ve diğer ihtiyaçlar için inşa edilmiş yapılar ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor. Berrak sularında yüzerken, balıkları görmenin mümkün olduğu Koru, Alanya’ya çok yakın konumda yer almasa da görülmesi gereken koylar içinde bulunuyor.

Tersane

Tersane koyu küçük bir koy olmasına karşın, Alanya merkezde yer alan merkezi konumu ile tercih edilebiliyor. Alanya’nın tarihi tersanesi ile tarihi Kızılkule’si arasında bulunan koy, tarihle iç içe bir ortamda yüzme şansı sunuyor. Tersane Koyu’nun önemli özelliklerinden biri zeminin taşlık olması. Bu nedenle kum zeminde yüzmek isteyenler için, Tersane bölgesine yüzmeden önce deniz ayakkabısı tercih edilebilir. Küçük bir koy olmasına karşın doğal güzelliğiyle öne çıkan mekan, ücretsiz halk plajı konseptinde hizmet veriyor. Çeşitli kafe ve restoranların da bulunduğu Tersane Koyu mevkii, Alanya’nın en sevilen adresleri içinde yer alıyor.

Damlataş

Alanya dendiğinde Damlataş, en meşhur koy ve plajlardan biri. Koyun adı tahmin edilebileceği üzere, çok yakın bir noktada yer alan Damlataş Mağarası’ndan geliyor. Mavi bayraklı bir plaja sahip Damlataş Koyu, sapsarı kumlara sahip uzun plajı ile biliniyor. Sığ bir denizi olan Damlataş, özellikle yaz aylarında turistlerin en çok tercih ettiği yerlerden biri. Berrak sularında yüzerken balıkları görmenin mümkün olduğu plaj, mağaraya yakın olması nedeniyle de tercih ediliyor. Bu nedenle Damlataş’a yüzmeye gidildiğinde, mağara da görülebilir. Buna ek olarak Fosforlu Mağara da, Damlataş mevkiine çok yakın. Ücretsiz halk plajı olarak tercih edilebilecek Damlataş, çevresinde birçok işletmenin de yer aldığı bir yer olması nedeniyle ön planda. 

Ulaş

Alanya’da hem bir plaj hem de bir dinlenme alanı olarak tercih edilen Ulaş koyu, doğa içinde bir deneyim yaşamak isteyenlere hitap ediyor. Denizin eşsiz bir formuna tanık olmanın mümkün olduğu Ulaş koyunda, gün boyunca güzel zaman geçirmek mümkün. Kayalıkların içinde yer alan koy, aynı zamanda kafeterya ve restoran gibi işletmelerin de bulunduğu bir yer. Alanya’da birçok yerde olduğu gibi sapsarı ince kumlara sahip bir zemine sahip olan Ulaş koyunun diğer bir yanı da, harika bir manzaraya sahip olması. Ücretsiz halk plajı konseptli olmasına karşın Ulaş koyunda piknik kısmı da bulunuyor ve bu kısım için ücret ödenmektedir. 

En Son Eklenen İçerikler
Tümünü göster Tümü